Un Mercedes AMG a fost confiscat definitiv în Germania, pentru că participase la o întrecere între 3 maşini într-un tunel de autostradă

15 Noiembrie 2022, 15:37
Redacţia PiataAuto.md
Poliţia din Germania anunţă că unul din cele mai rezonante cazuri de pedepsire a şoferilor care se dedau la participări în curse ilegale de stradă a ajuns la verdictul final, dat de o instanţă de judecată. Ca şi în Moldova, în anul 2020 în Germania au fost adoptate modificări care încriminează cursele ilegale de stradă şi pot aduce până şi închisoare pentru cei ce participă. Doar că în Germania şi maşina poate fi confiscată, ca obiect cu care a fost săvârşită infracţiunea.
Cazul care a ajuns acum la finalitate a pornit încă în martie 2021, când cineva a anunţat poliţia că mai multe maşini se întrecuseră într-un tunel de pe autostrada A46. Poliţia a ridicat atunci imaginile de pe camerele de trafic şi au constatat că trei tineri s-au întrecut cu o viteză de până la 176 km/h, într-un tunel cu limită de 80 km/h. Maşinile implicate erau un BMW, un Audi R8 şi un Mercedes C63 AMG. Proprietarul de BMW reuşise să-şi vândă maşina până la venirea poliţiei, iar Audi şi Mercedes au fost confiscate de poliţie, la acea etapă confiscarea fiind temporară, pe durata anchetei.
Şoferul de BMW s-a ales cu o amendă aplicată de poliţie, de 6.000 euro, şi permisul suspendat pe 18 luni. Şoferul de Audi şi-a recunoscut vina şi a colaborat cu poliţia, iar astfel a primit o amendă de doar 2.700 euro cu suspendare de 12 luni a permisului, iar maşina i-a fost întoarsă. Şoferul de Mercedes primise în august verdictul de la prima instanţă că maşina sa e confiscată definitiv, cu o amendă de 6.000 euro. Însă acesta a contestat decizia şi abia acum magistraţii i-au dat verdictul la apelul său. Conform acestuia, mărimea amenzii i s-a redus la 3.750 euro, dat fiind că pentru un alt episod de curse din dosar a fost dezvinovăţit. Însă pentru cursa din tunelul de pe autostrada A46, şoferul de 24 de ani se alege cu maşina confiscată, totuşi, instanţa dând verdictul final.

Prin urmare, acest verdict vine să arate că atunci când poliţia din Germania confiscă aceste maşini, nu o face doar temporar, ci sunt foarte mari şansele că în cazul confirmării vinovăţiei prin instanţă proprietarii vor spune adio definitiv maşinilor lor.
0
1,371
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!