Un român din Bucureşti şi-a transformat VW-ul Golf Mk2 într-o maşină electrică, cu panouri solare

10 Noiembrie 2022, 10:54
Redacţia PiataAuto.md
Un român din Bucureşti a recurs la o transformare curioasă a maşinii sale, un VW Golf Mk2, fabricat acum 30 de ani. Proprietarul, pe nume Emilian, a transformat-o în maşină electrică, montându-i şi panouri solare, transmite Observator într-un subiect ce ne-a fost sugerat de unul din cititori.
Emilian spune că s-a inspirat de la un proprietar de maşină din SUA, care a făcut o conversie similară. Noi am scris acum mai bine de un an despre un VW Passat modificat încă 10 ani în urmă în mod similar, iar proprietarul american îşi relata atunci experienţa. În cazul lui Emilian, el a instalat un electromotor de circa 50 CP şi un set de baterii, ce-i asigură o autonomie de circa 100 km. Toată lucrarea a durat circa 2 ani şi l-a costat 6.000 euro.
A montat şi panouri pe capotă, mai mult ca un experiment de validare a funcţionalităţii. Panourile încarcă doar bateria de 12V, însă, nu setul principal de baterii, folosite la propulsie.
Emilian nu e un mecanic auto, dar spune că e pasionat de maşini. După toată conversia făcută, a mers la Registrul Auto Român pentru a-şi omologa maşina. Chiar şi inspectorii de acolo au rămas surprins şi după ce au efectuat toate testările necesare din punct de vedere legal, i-a omologat modificările şi i-au permis şi înmatricularea ca vehicul electric, cu numere verzi.
Asta i-a permis acum să obţină locuri de parcare gratuite în spaţiile primăriei şi are şi un impozit anual mult mai mic.
0
4,901
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!