Unul din ultimele exemplare Wartburg 353 din Moldova, surprins într-o curte de bloc, lăsat să ruginească

2 Noiembrie 2022, 09:15
Redacţia PiataAuto.md
Wartburg 353 a fost unul din cele mai populare şi longevive modele produse cândva în Germania de Est de atunci, fiind un model lansat în 1966, şi produs până în 1991. În fosta URSS, inclusiv în Moldova de azi, au fost exportate mai ales versiunile din ultimii ani de producţie. Astăzi, însă, sunt câteva exemplare numărate care mai există, iar unul dintre ele a fost surprins ieri de un pasionat auto într-o curte de bloc din Chişinău, lăsat să ruginească.
Wartburg 353 a avut pentru cea mai mare parte a carierei sale un motor de 3 cilindri, în 2 timpi, puterea căruia a fost actualizată de câteva ori. Şi aspectul exterior al maşinii a trecut prin câteva facelift-uri, de la un design cu grile cromate la început până la renunţarea totală la crom şi adopţia plasticului în ultimele ipostaze. Şi abia la ultimul facelift, în 1988, maşina a primit şi un motor în 4 timpi, cu 4 cilindri şi 1,3 litri capacitate, de pe VW Polo, pe care l-a păstrat până la finalul carierei. Noi am relatat în detaliu istoria lui Wartbug 353 într-un articol detaliat, dedicat acestuia, iar exemplarul surprins ieri în Chişinău, pare să fie unul produs în ultimii ani de carieră, din cele echipat cu motor de 1,3 litri.
Cert e că maşina nu mai beneficiază de grijă de timp îndelungat, adunând depuneri lipicioase pe caroserie şi fiind lăsată să ruginească şi să degradeze. Totuşi, cel puţin la prima vedere, caroseria maşinii nu pare afectată iremediabil de rugină, ea mai putând a fi salvată de un pasionat, care şi-ar dori să o restaureze şi să o readucă la prospeţimea de altă dată. E unul din ultimele exemplare Wartburg 353 din Moldova, care mai arată cel puţin cu potenţial de a fi restaurat la readus la o condiţie bună, aşa că, poate, ar merita efortul unui om care ar vrea să muncească niţel la el.
1
5,400
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!