(VIDEO) Ce se întâmplă cu un BMW Seria 5 E39 care loveşte un zid de beton la 155 km/h, într-un experiment din Franţa

28 Noiembrie 2022, 15:33
Redacţia PiataAuto.md
Testele obligatorii de siguranţă prin care trec toate automobilele noi de mai bine de 20 de ani încoace au îmbunătăţit substanţial protecţia oferită la bord, dar acestea iau în calcul, totuşi, cele mai probabil scenarii, iar vitezele de impact presupun nişte medii mai des întâlnite în viaţa reală. Accidentele produse la viteze mult mai mari, însă, cresc exponenţial riscurile celor de la bord, iar un nou experiment din Franţa arată elocvent ce se întâmplă cu o maşină la un impact de 155 km/h.
O asemenea viteză de impact poate avea loc atunci când se circulă atât de repede şi nu se frânează deloc, sau când se circulă mai repede, iar frânarea a reuşit să reducă viteza doar până la această cifră. Iar la asemenea viteză şi structura maşini cedează mai uşor, şi simpla decelerare atât de rapidă poate supune corpul uman unor forţe în care nu mai poate supravieţui. Şi atunci când impactul mai are loc cu o suprafaţă nedeformabilă, cum ar fi un perete de beton sau un copac gros, efectele asupra maşinii şi oamenilor de la bord sunt şi mai grave.
Un experiment similar a fost făcut cândva cu un Ford de către emisiunea Fifth Gear şi devenise renumit. Acum, însă, francezii autori ai unui canal de YouTube au decis să încerce să realizeze experimentul lovind un BMW Seria 5 E39 de un perete gros de beton, într-un mediu controlat. Maşina a reuşit să atingă 155 km/h până la momentul impactului, iar forţa loviturii a fost devastatoare pentru maşină. În acest caz, nu era nimeni la bord, nici măcar un manechin, dar e clar că şansele de supravieţuire într-un asemenea impact ar fi absolut nule.
Vezi întregul experiment în video-l de mai jos. Poţi include subtitre cu traducere automatizată în limba dorită din comenzile player-ului.
0
11,166
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!