(VIDEO) Cum arată pe viu noua Praga Bohema, supercarul din Cehia, mai rapid decât Bugatti Chiron

25 Noiembrie 2022, 19:59
Redacţia PiataAuto.md
Cum două zile scriam despre o lansare simbolică şi multaşteptată din Cehia, Praga Bohema. Spuneam atunci că e vorba de acelaşi producător care fabrica odată camioane Praga şi le mai face în prezent doar pentru curse, fabricând şi maşini pentru circuit. Iar acum Praga a ieşit din nou în lumea mare, lansând prima sa maşină pentru drumurile publice din zilele noastre.
Ei bine, cei de la Top Gear au reuşit să vadă pe viu noul supercar din Cehia, echipat cu motorul V6 twin turbo de pe Nissan GT-R, ajustat la 700 CP. Se pare că cehii au obţinut aprobarea şi de la Audi pentru a folosi motorul V10 de pe Audi R8, însă au ales V6-ele pentru că e mai uşor şi poate fi modificat mult.
Maşina are o greutate de doar 982 kg, fapt aproape nemaivăzut în lumea hipercar-urilor. Iar la performanţele pe care le atinge datorită greutăţii reduse, Praga Bohema muşcă din acces segment, cu o acceleraţie de 2,3 secunde de la 0 la 100 km/h, cu 0,1 secunde mai rapidă decât cea a lui Bugatti Chiron.
În fine, autorul video-lui de mai jos urcă şi în interior, arătând când de special e şi acest proces de urcare în maşină, iar pe lângă asta, mai demonstrează alte câteva mici curiozităţi observate pe viu.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,580
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!