(VIDEO) Cum se asamblează maşina electrică lansată în China la preţ de doar 3600 euro

1 Noiembrie 2022, 15:23
Redacţia PiataAuto.md
Această maşină electrică poate fi necunoscută în Europa, însă a devenit un fenomen în China. Lansată în toamna anului 2020 la un preţ echivalent a circa 3.600 euro, Wuling Hong Guang Mini EV a devenit rapid cel mai bine vândut model electric din China, cu sute de mii de exemplare vândute anual, chiar dacă între timp preţul a crescut la peste 5.000 euro.
Maşina e fabricată la o fabrică a producătorului SAIC din China şi a fost proiectată în colaborare cu General Motors pentru China. Are sub 3 metri lungime şi un motor de 17,7 CP, cu 85 Nm cuplu. Poate atinge 100 km/h, iar autonomia e de 120 km în dotare de bază şi 170 km dacă se optează pentru o baterie mai mare. Bateria mică are 9,2 kWh, iar cea mai mare — 13,8 kWh. Deci şi consumul e foarte mic.
Preţul mic e posibil atât subvenţiilor oferite în China, dotărilor de siguranţă minime până la absolut, dar şi conceptului său de maşină mică şi uşoară, simplă în construcţie şi structură. Totuşi, producţia acestei maşini electrice nu e una spartană, ci e pusă la punct foarte fluent, la scară largă, într-o fabrică uriaşă, concepută pentru a asigura un cost minim per exemplar de maşină electrică. Nu este, deci, una din maşinile electrice strânse aproape exclusiv manual în nişte ateliere anonime. Totul se face într-un proces industrial modern, cu randament.
Vezi mai jos cum are loc producţia acestei maşini electrice în China. În video e inclus şi un scurt proces de testare post-producţie a fiecărui exemplar.
0
2,794
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!