(VIDEO) Cum se conduce şi cum sună noul BMW M4 CSL, în comparaţie cu clasicul M3 CSL din generaţia E46

11 Noiembrie 2022, 12:37
Redacţia PiataAuto.md
La aniversarea celor 50 de ani ai diviziei M, BMW şi-a făcut sie şi fanilor un cadou pe măsură, care va deveni cu siguranţă o legendă pentru colecţionarii de peste 20, 30 sau 40 de ani. E vorba de noul BMW M4 CSL, ipostaza care e mai uşoară şi mai performanţă faţă de un M4 normal şi care vine să continue o tradiţie aproape sacră la BMW, a literelor CSL.
Aceste litere au fost aplicate pe foarte puţine modele BMW în istorie. Primul dintre ele a fost BMW 3.0 CSL, o maşină superbă, lansată în 1973, care a fost produsă în numai 167 de exemplare! În cosmos au zburau mai mulţi oameni de atât! Iar imaginea de mai jos e una dintr-un test drive făcut de noi acum câţiva ani în Germania.
Ei bine, după asta, în 2003 a urmat un alt CSL, şi anume M3 CSL în caroserie E46. Maşina avea un motor de 3,2 litri şi a însemnat o filosofie de uşurare şi performanţă dusă până la absolut, folosind toate tehnologiile relevante ale timpului său.
Iar acum avem un M4 CSL actual, care vine tot cu un motor de 6 cilindri în linie, dar care are 40 CP în plus faţă de cel de pe M4 standard, ajungând la 550 CP. Şi e cu peste 100 kg mai uşor decât cel standard, scăpând de mai multe elemente de izolare fonică şi alte mici detalii, pentru a ducea acea filosofie uşoară şi mai departe.
Ei bine, mai jos putem vedea cum se conduce acest M4 CSL actual, iar partea cea mai intrigantă e că în video apare şi M3 CSL E46, deci cele două maşini sunt comparate direct în senzaţii, sunet, ce ceea ce reprezintă ele, în esenţă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
974
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!