(VIDEO) Cum sună motorul de 12 cilindri la 180 grade al legendarului Ferrari Testarossa, în zilele noastre

7 Noiembrie 2022, 20:22
Redacţia PiataAuto.md
Ferrari Testarossa a fost modelul care a definit identitatea Ferrari din anii 80, dar şi a influenţat toate supercar-urile italiene de după el. A fost un design la care visau şi aspirat toţi. A fost maşina care a fascinat pur şi simplu toată lumea.
Dar pe lângă designul său legendar, motorul a fost la fel de impresionat. Pe atunci despre el se vorbea ca despre un V12 cu blocurile cilindrice poziţionate la 180 grade, dar asta-l făcea, efectiv, un boxer. Dar tot el era şi primul motor cu 12 cilindri şi 4 valve per cilindru, pus pe un Ferrari. Avea 4.943 cm cubi, iar arborii cu came erau puşi în mişcare prin curele de transmisie. Motorul beneficia de injecţie Bosch KE-Jetronic şi dezvolta 390 CP pe modelele europene, sau 380 CP pe cele americane.
Toată această inginerie, pusă pe o maşină cu un design care a făcut istorie, împreună cu o senzaţie superbă de condus l-a făcut pe Ferrari Testarossa legendar, iar azi cine are în colecţie unul se poate considera fericit. În video-l de mai jos un asemenea Ferrari e scos din colecţie unui elveţian şi alergat puţin pe drumurile perfecte, înconjurate de peisajele Alpilor, doar de dragul de a-i înregistra sunetul legendarului motor.
Vezi totul mai jos, neapărat cu sunet.
0
2,403
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!