(VIDEO) Cum sună şi cum se conduce un Ford GT40 legendar, într-o competiţie de maşini clasice din zilele noastre

1 Noiembrie 2022, 19:44
Redacţia PiataAuto.md
Unii proprietari de maşini clasice le ţin în garaj, şterg adeseori praful de pe ele, iar o dată sau de două ori pe an ies să defileze agale cu ele. Alţii le ţin nemişcate cu anii. Însă există şi proprietari care cumpără maşini clasice pentru performanţa lor de cândva şi le pun la treabă participând la competiţii acerbe, chiar dacă maşinile pe care le conduc au mai bine de 50 de ani de când sunt fabricate. O asemenea competiţie cu maşini clasice a avut loc de curând, în octombrie, în Belgia, pe circuitul Spa Francorchamps, numit uneori şi cel mai frumos circuit din Europa.
Printre maşinile participante s-au numărat mai multe exemplare ale legendarului bolid Ford GT40 din anii 60, dar şi modele precum Jaguar E-Type, Shelby Cobra sau Lotus Elan. În total, pe circuit au fost peste 60 de maşini clasice, puse să alerge 6 ore în continuu, într-un regim pe de anduranţă maximă!
Autorul unui canal de YouTube a agreat cu una din echipele care participa cu un Ford GT să instaleze mai multe camere şi microfoane în interior, dar şi să filmeze periodic secvenţe şi din exterior, pentru a obţine la final un video intens, cu felul în care se simte, se conduce şi se aude un asemenea Ford GT40 legendar, condus în zilele noastre.
De ce e Ford GT40 atât de legendar? Păi bolidul de motorsport cu care Ford a învins Ferrari în 1966 la Le Mans, de exemplu, inspirând şi filmul Ford vs Ferrari. Prin urmare, să conduci în zilele noastre o asemenea maşină chiar şi pe distanţa unui cartier, ar fi o onoare. Dar să ajungi s-o conduci timp de 6 ore în continuu, luptându-te pe bune pe circuit pentru victorie, e ceva de-a dreptul extraordinar.
Maşina din video-ul de mai jos a fost pilotată de Oliver Bryant şi James Cottingham. Din cele peste 60 de maşini, ei au ajuns pe podium la final, obţinând locul 3, şi asta chiar dacă ultimele 30 de minute motorul V8 a avut un defect la arborele cotit, motiv din care maşina a operat cu doar 7 cilindri!
Vezi toată experienţa, montată superb, în 6 minute de alifie pe sufletul oricărui pasionat de maşini clasice, şi motorsportul de altă dată.
0
1,411
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!