(VIDEO) Cum sună un Porsche 962 din Le Mans de cândva, condus pe drumurile publice de o pasionată de maşini, în zilele noastre

11 Noiembrie 2022, 18:55
Redacţia PiataAuto.md
Porsche 962 a fost o maşină care a scris istorie pentru marca germană şi performanţele acesteia în motorsport. A debutat public în 1984, venind să înlocuiască bolidul 956, şi a devenit rapid un model de succes în cariera sa sportivă. În 1987 acest model învingea cursa de 24 ore de la Le Mans, maşina fiind atunci condusă de o echipă de piloţi în frunte cu Derek Bell. Iar cariera sportivă a maşinii a fost neobişnuit de lungă, întinzându-se până la mijlocul anilor 90.
Ei bine, după anul 1987, şi după pensionarea din motorsport mai multor exemplare care au fost fabricate ulterior, acestea erau adesea convertite în maşini legale pentru stradă, iar maşina despre care vorbim azi e una din cele care au trecut prin asemenea conversii.
Mai mult ca atât, e un bolid dintre cele care a fost conduse de pilotul Derek Bell, cel care a şi câştigat cursa de la Le Mans în 1987! Maşina de mai jos nu e cea care a învins la Le Mans, pentru Derek Bell a pilotat în diverse ipostaze pentru Porsche, dar e acelaşi model superb pe nume Porsche 962.
Şi iată că acum o pasionată de maşini a avut şansa să conducă acest bolid legendar pe drumurile publice, absolut legal. Cum sună şi cum se conduce o asemenea maşină? Sună fabulos, pentru că maşina trebuie turată cu îndrăzneaţă. Se conduce doar cu iscusinţă, pentru că e un bolid de cursă adevărat. Şi dincolo de toate, e una din acele maşini îmbibate cu atâta istorie, încât simplu ei condus e o onoare.
Iar Jodie, pasionata de maşini care conduce acest Porsche în video-ul de mai jos, are experienţa unor curse precum Mille Miglia şi a unei cariere în care a fost întotdeauna aproape de maşinile clasice. Aşa că bolidul a nimerit pe mâinile potrivite.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,488
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!