Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum urcă un camion MAN 6x6, cu anvelope imense, pe stâncile unui vulcan la altitudine de peste 6.600 metri

12 Noiembrie 2022 - 09:52
Redacţia PiataAuto.md
Altitudinea mare dă întotdeauna probleme pentru motoarele cu ardere internă, mai ales la peste 3.-4 mii metri altitudine şi mai mult, unde aerul e atât de rarefiat de oxigen, încât combustia e redusă substanţial, iar odată cu asta şi puterea. Când vine vorba de urcarea unui vulcan la peste 6.000 metri, problemele sunt şi mai acute, iar pe deasupra şi condiţiile de înaintare sunt mult mai dificile, cu stânci, zăpadă şi pietre mărunte, care fac înaintarea şi mai dificilă. Iar când urcarea trebuie făcută de un camion înalt şi încărcat, care trebuie să urce pante de până la 45 grade, totul devine şi mai spectaculos.
Ceva timp în urmă, într-un articol scriam că în anul 2019 două camioane Unimog au urcat renumitul vulcan Ojos del Salado din Chile şi au marcat un record mondial, ajungând până la o altitudine de 6.694 metri. Atunci cei de la Unimog spuneau că recordul anterior la camioane fusese stabilit în 2014 de un Zetros, care a atins 6.675 metri. Dar se pare că cei de la Unimog au scăpat din vedere realizarea celor de la MAN despre care vorbim azi, stabilită în 2017, două camioane ale cărora au reuşit să urce până la 6.690 metri, cu doar 4 metri mai puţin, şi au făcut-o în condiţii de înaintare mai dure!
Explicaţia omiterii vine, cel mai probabil, din faptul că aceste camioane MAN 6x6 nu sunt civile de serie, ci militare, în esenţă, având o benă modificată special pentru această expediţie. Pentru că sunt militare, numele lor complet şi corect ar fi Rheinmetall MAN sau RMMV cum li se mai spune în zilele noastre. Modelul de camion e HX, cel care stă la baza a o mulţime de vehicule militare, aşa cum explicam în detaliu într-un alt articol de acum câteva zile.
În fine, în video-ul de mai jos putem vedea cum au urcat aceste camioane MAN cu tracţiune 6x6 şi anvelope uriaşe pe imensele stânci ale vulcanului, pentru a ajunge la o altitudine finală de 6.690 metri!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter