(VIDEO) Doi şoferi de camioane din Polonia nu vor să cedeze unul altuia în timpul unei depăşiri şi duc situaţia la un pas de accident

15 Noiembrie 2022, 12:54
Redacţia PiataAuto.md
Uneori, depăşirile între două camioane pot fi foarte lente. Cu toţii vom recunoaşte acele momente, când pe o autostradă, de exemplu, un camion înaintează cu doar câţiva kilometri la oră mai repede decât celălalt, iar depăşirea durează o veşnicie. Se întâmplă pentru că majoritatea camioanelor au limite electronice de viteză, sau pentru că depăşirile sunt înregistrate, sau pur şi simplu pentru că şoferul depăşit nu vrea să-şi piardă din viteza sa şi să-şi reajusteze sistemul de cruise control la o viteză mai mică, nici măcar temporar.
Ei bine, totul devine şi mai grav când o asemenea depăşire are loc pe un drum extraurban îngust, unde nu există atâta spaţiu şi un o depăşire presupune ieşirea pe contrasens. Dar anume o astfel de depăşire a fost surprinsă acum câteva zile pe un traseu din Polonia, de lângă Osno Lubuskie, din apropiere de hotarul cu Germania. Ba mai mult, camionul depăşit pare să fi accelerat intens pentru a nu-i permite celuilalt depăşirea.
Unul din camioane a ieşit la depăşire, iar celălalt şofer pare să-şi fi mărit viteza pentru a-i zădărnici manevra colegului său. Depăşirea a tot continuat, până când indicatoarele şi marcajul anunţau că depăşirile nu mai sunt permite, din cauza apropierii unei intersecţii. Nici unul din şofer n-a ţinut cont de interdicţii şi situaţia care devenea periculoasă şi a continuat să stăruie pe propria sa manevră.
Într-un final, situaţia a fost adusă la limita unui accident frontal, când o maşină de pe contrasens a trebuit să oprească total şi să o ia pe acostament pentru a evita un impact. Vezi toată situaţia în video-ul de mai jos.
1
2,111
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!