Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Două Porsche 911, create în secret, au urcat cel pe mai înalt vulcan din lume

4 Noiembrie 2022 - 15:31
Ilie Toma
Porsche pare să dea semne tot mai clare că vrea să revină în lumea raliurilor cu modelul 911, aşa cum a făcut-o cândva, participând până şi la Dakar. Acum germanii au anunţat că două exemplare de Porsche 911, create şi ţinute în secret până acum, au urcat pe cel mai înalt vulcan din lume, Ojos del Salado, din Chile. Fireşte, vorbim de exemplare puternic modificate de Porsche 911.
Echipa de exploratori a fost condusă de pilotul de uzină a celor de la Porsche, Romain Dumas, care a pilotat cândva şi pentru Audi, dar şi pentru Porsche la Le Mans. Probabil tot lui i se pregăteşte şi locul într-o eventuală viitoare echipă de raliu, aşa cum se întâmplă de multe ori cu piloţii care avansează în experienţă şi vârstă.
Ei bine, provocarea de acum a însemnat că cele două maşini trebuiau să urce la o altitudine de 6.007 metri, la temperaturi de până la -30 grade Celsius şi un aer foarte rarefiat de oxigen. N-a lipsit nici zăpada sau zonele acoperite cu gheaţă, iar maşinile au urcat până acolo, unde pereţii verticali de gheaţă şi zăpadă au blocat accesul de mai departe.
Cele două Porsche 911 au fost create pe baza motorizării Carrera 4S, cu tracţiune integrală. Motorul a rămas cel obişnuit, de serie, fiind un boxer turboaspirat de 6 cilindri, care dezvoltă 443 CP la altitudine normală. La 6.000 metri, însă, puterea e mult mai mică, deşi motoare turbo îşi păstrează mai mult din forţă, datorită turbosuflantelor.
Maşinile au fost echipate cu anvelope de offroad, iar suspensia a fost complet modificată, până la nivelul în care au fost montate axe portante. Garda la sol rezultată a fost de 350 mm. A fost schimbată şi cutia de viteze, pentru raporturi mai mici de transmisie. Iar partea inferioară a fost acoperită complet de o placă de fibră de carbon, pentru ca maşinile să poată aluneca pe pietre.
Maşinile au mai primit şi diferenţiale blocabile mecanic, dar volanul a fost deconectat mecanic de coloana de direcţie, comenzile transmiţându-se electronic. A fost modificat şi sistemul de răcire, iar la final a fost montat şi un troliu.
Porsche anunţă cu mândrie că ambele maşini au reuşit să ajungă cu bine unde şi-au propus, pe cel mai înalt vulcan din lume şi au trecut testul cu brio. Tot Porsche, mai sugerează că vom mai auzi curând despre aceste două maşini şi despre un eventual program de motorsport pe baza lor, sugerând că totul abia începe cu ele.
Vezi aventura celor două Porsche în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter