(VIDEO) Duel cu V6-uri italieneşti, între Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio şi versiunea sa la preţ dublu, Giulia GTA

2 Noiembrie 2022, 19:53
Redacţia PiataAuto.md
Deşi apar mult mai rar în vizorul public, Alfa Romeo încă mai are câteva modele foarte interesante, care mai fac uz de un motor V6 de 2,9 litri, după exemplul celebrului Busso de cândva. Ei bine, britanicii au organizat de curând un duel formidabil, cu două ipostaze ale modelului Giulia — Quadrifoglio şi GTA.
Ei bine, ne-ar fi mai uşor să înţelegem, poate, diferenţa dintre ele, dacă am versiunea Giulia Quadrifoglio cu un BMW M3 Competition, de exemplu, pentru că au şi exact aceeaşi putere de 510 CP. Modelul italian e cu adevărat creat pentru performanţă, sună superb, iar pe lângă asta mai are şi un caracter nărăvaş de Alfa Romeo, care-ţi pune mai mult la treabă abilităţile de condus. Pe de altă parte, Giulia GTA ar putea fi comparată mai degrabă cu M3 CSL, de exemplu, unde există şi o putere în plus, dar mai ales o reducere în greutate şi o focusare spre performante de circuit. Giulia GTA are cu 140 kg mai puţin decât Quadrifoglio şi scoate 540 CP din acelaşi V6. Şi costă mai mult decât dublu.
Ei bine, e clar cine ar trebui să învingă, nu? Aparent da, dar pentru că sunt modele italiene, uneori startul e mai nărăvaş, aşa că şi rezultatele au mai variat. Ceea ce a fost frumos de fiecare dată a fost sunetul motorului şi felul frumos în care aceste maşini îşi dezlănţuie performanţa. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,878
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!