(VIDEO) Duel între un camion Volvo electric şi unul diesel, la accelerare cu capul tractor şi cu remorcă încărcată

25 Noiembrie 2022, 14:44
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele electrice nu mai sunt o extravaganţă, ci-şi fac tot mai mult loc în oferte producătorilor, iar în cazul Volvo, aceştia au început a fi deja asamblate pe aceeaşi linie de producţie, cu aceeaşi rapiditate. Cât de rapide pot fi aceste camioane electrice, în comparaţie cu cele similare diesel?
Ei bine, britanicii au avut de curând ocazia să măsoare timpii de acceleraţie în comparaţie pentru un Volvo FH16 diesel şi un Volvo FM electric. Camionul FH16 e cu motorul de 16,1 litri a venit în cea mai puternică ipostază produsă vreodată de Volvo, cu 750 CP la activ (Scania S770, deţinătorul titlului de cel mai puternic camion diesel din lume, are cu doar 20 CP mai mult). De cealaltă parte, Volvo FM electric are 3 electromotoare, din care scoate 666 CP.
Aşadar, duelul de viaţă reală a arătat că în cazul camioanelor acceleraţiile instantanee şi fulminante nu sunt valabile, pentru că nu-şi au rostul în viaţa reală. Acestea accelerează mult mai temperat, şi diferenţele faţă de un camion diesel sunt neaşteptat de mici.
Cine învinge în regim de camion cap tractor şi în cel cu remorca plină cuplată? Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
5,656
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!