Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) După o Electrikhana cu un Audi electric, acum urmează o Gymkhana cu un Subaru clasic

30 Noiembrie 2022 - 19:56
Redacţia PiataAuto.md
În luna octombrie a acestui an, renumitul pilot de raliuri Ken Block, autor al seriei de Gymkhana, pe care o făcea cândva cu bolizi de raliuri, a realizat primul filmuleţ cu o maşină electrică, numind toată aventura Electrikhana. Era un Audi special creat pentru el, iar emblematicele derapaje controlate, cu precizie formidabilă, au fost pe măsura aşteptărilor. Totuşi, amicul lui Ken Block, pilotul Travis Pastrana, a decis să facă o Gymkhana cu o maşină cu motor cu ardere internă
E vorba de o Gymkhana în toată legea, maşina protagonistă fiind un Subaru clasic, special creat pentru acest film de către cei de la Subaru America de Nord. Maşina e un break care se inspiră din formele modelului GL din anul 1984 şi repetă chiar şi o parte din schema de culori a acelui model clasic popular în SUA.
Foto: Modelul care a servit drept inspiraţie

Doar că sub capotă performanţa e unor cât se poate de modernă şi de demnă pentru competiţiile de motorsport. E vorba de un motor boxer în 4 cilindri, cu multe modificări, făcut să livreze 682 CP! Iar cutia de viteze e şi ea una de raliu, secvenţială.
Şi, dincolo de toate, maşina e şi o creaţie superbă de design, până şi planşa de bord abundând în detaliile anilor 80. De obicei, la asemenea maşini contează doar performanţa brută, pentru filmări. Însă aici a contat şi designul cu toate micile lui detalii, reuşind să transpună formidabil atmosfera clasică.
Mai jos, pilotul care a condus acest Subaru în Gymkhana, alături de cineva de la Subaru, vorbesc în detaliu despre această maşină şi despre substratul ei tehnic. Iar filmuleţul propriu-zis va fi lansat într-o săptămână!
Vezi acest Subaru în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter