(VIDEO) În Chişinău a apărut un parc cu treceri de pietoni în el, deşi într-un parc n-ar avea ce căuta maşini

29 Noiembrie 2022, 19:33
Redacţia PiataAuto.md
În Chişinău unul din parcurile cu alei recent reparate, din sectorul Râşcani, s-a pricopsit cu treceri de pietoni în el, spre nedumerirea publicului, or, într-un parc se presupună că nu au ce căuta maşinile. Mai mult ca atât, parcul e înţesat şi cu indicatoare de circulaţie de drum cu prioritate sau cedează trecerea.
E vorba de parcul situat în preajma strada Braniştii din Chişinău, iar trecerile de pietoni şi indicatoare sunt foarte multe la număr. E curios că majoritatea trecerilor duc dintr-o zonă acoperită cu pământ în alta, fără alte amenajări suplimentare, precum ar fi trotuare. Dar însăşi desenarea trecerilor de pietoni pare de neînţeles într-un parc, însă există o explicaţie.
Se pare că şi în perioada sovietică de demult în acest parc a exista un soi de „autodrom”, cum se numea el atunci, amenajat cu câteva indicatoare, pregătite pentru cei mici, iar aceştia se putea antrena sau juca, mergând pe acolo cu bicicletele sau maşinuţele.
Foto: Rămăşiţele de cândva ale unui fost autodrom

După cum a relatat Natalia Ixari, responsabilă de comunicare a primăriei Chişinău, şi amenajarea de acum urmăreşte un scop similar. Ea a menţionat că aici va fi instalat şi un semafor mobil, iar scopul acestor amenajări a fost informarea copiilor despre regulile de circulaţie şi securitatea în traficul rutier. Cei de la poliţie vor desfăşura periodic lecţii cu copii în acest parc. Iar proiectul a fost realizat cu suportul oraşului Manheim din Germania.
Apropo, dacă tot aleile din parc au atâtea indicatoare, autorităţile au uitat să pună şi un indicator de intrare interzisă la marginea parcului. Or, în lipsa acestuia, s-ar putea găsi şoferi care să spună că au avut tot dreptul să trateze parcul drept drum public şi să traverseze pe acolo.
Caricaturistul Alex Buretz, a vizitat astăzi acest parc şi a realizat şi un video de acolo, pe care-l poţi vedea mai jos.

Sursa foto: Alex Buretz
0
25,833
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!