(VIDEO) Manevră de neînţeles a unui autobuz din Chişinău, prin care ocoleşte traficul şi trece la roşu, cu pasageri la bord

13 Noiembrie 2022, 09:32
Redacţia PiataAuto.md
Fenomenul autobuzelor din Chişinău, conduse într-o manieră iresponsabilă, revine din nou în atenţia publicului, printr-un caz surprins acum câteva zile, chiar dacă acum câteva săptămâni parcul de autobuze din Chişinău anunţase că toţi şoferii vor trebui să-şi împrospăteze cunoştinţele despre regulamentul circulaţiei rutiere de două ori pe an.
În situaţia surprinsă acum de o cameră de bord, un autobuz ajunge la semaforul de la intersecţia străzilor Studenţilor şi Nicolae Dimo, unde banda dreaptă e rezervată pentru deplasare înainte şi la dreapta, iar banda stângă — pentru deplasare exclusiv la stânga. Chiar dacă la semafor era doar o singură maşină, autobuzul schimbă banda neregulamentar în ultimul moment pe cea stângă, trece la roşu şi virează la dreapta. În momentul trecerii la roşu, semaforul mai indica 4 secunde rămase a culorii roşu.
Mai mult ca atât, toată această manevră e făcută cu pasageri la bord, punându-i în siguranţă pe toţi cei din interior. Cândva, şoferii profesionişti de autobuz erau învăţaţi să evite până şi virările bruşte sau frânările şi accelerările intense, pentru a păstrat confortul pasagerilor din autobuz. Azi, însă, nu doar că aceste subtilităţi profesioniste sunt ignorate, dar se ajunge la situaţia când şoferii de autobuz din Chişinău ignoră regulile elementare de traversare a intersecţiei. Vezi totul în video-ul de mai jos.

Sursa video: Facebook / grupul Accidente rutiere Republica Moldova / Mihailov Mike
0
3,744
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!