Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Noua Pininfarina Battista a stabilit 5 recorduri mondiale de acceleraţie şi frânare, depăşind-o pe Rimac Nevera

22 Noiembrie 2022 - 14:05
Redacţia PiataAuto.md
Doar acum o săptămână Rimac Nevera, maşina electrică de 1.914 CP din Croaţia, stabilise un record mondial de cea mai rapidă maşină electrică din lume la viteza maximă pe care a putut-o atinge, de 412 km/h, că azi aflăm deja că un alt automobil electric a devenit maşina cu cea mai rapidă acceleraţie de la 0 la 100 km/h şi de la 0 la 200 km/h, depăşind datele din fişa tehnică oficială a lui Rimac Nevera. E vorba de modelul electric Pininfarina Battista, iar partea cea mai intrigantă constă în faptul că Battista e, de fapt, o clonă a lui Rimac Nevera, cu mici ajustări italieneşti.
Nu ştim exact ce-au făcut italienii la Battista lor, ce colţuri au mai rotunjit pe caroserie poate pentru aerodinamică mai bună, dar se pare că modelul lor a devenit cu doar un pic mai rapid decât originalul Rimac Nevera. Astfel, acceleraţie lui Battista de la 0 la 100 km/h a durat doar 1,86 secunde, iar de la 0 la 200 km/h — 4,75 secunde. Rimac Nevera pretinde un timp de 1,97 secunde pentru acceleraţia de la 0 la 100 km/h, pe cea de 0-200 km/h n-o anunţă direct, iar 0-300 km/h e atins în 9,3 secunde.
Battista n-a ajuns să-şi măsoare timpul până la 300 km/h şi nici n-a încercat atingerea vitezei maxime, însă a frâna de la 100 km/h la 0 km/h în numai 31 de metri, stabilind un record mondial la maşina electrică cea mai rapidă în frânare. Celelalte 4 recorduri sunt stabilite la acceleraţie, de la 0-100 km/h, 0-60 mph, 0-120 mph şi 0-200 km/h. Cifrele au fost măsurate pe circuitul Nardo din Italia, apoi au fost reconfirmate pe un alt circuit, Dubai Autodrome, primind şi omologările oficiale. Cei de la Pininfarina au publicat şi un video cu accelerarea şi frânarea maşinii electrice, pe care-l includem mai jos.
Frumoase recordurile, fără îndoială, însă cei de la Rimac ar putea să nu fie prea încântaţi de ideea că italienii, cărora le-au vândut ingineria modelului lor, i-au şi eclipsat imediat după lansare.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter