(VIDEO) Noua motocicletă Ducati Desert X, criticată dur de un youtuber din Canada

27 Noiembrie 2022, 15:47
Redacţia PiataAuto.md
Ducati are de câteva luni în producţie un nou model de motocicletă, cu inspiraţie retro şi cu capacităţi declarate de a înainta prin condiţii dificile, departe de asfalt, până la păduri răzmuiate au dune de deşert. E vorba de noul Ducati Desert X, o motocicletă care aduce un tribut moral pentru o altă motocicletă italiană de cândva, Cagiva Elefant 906 SP. Iar Cagiva era o marcă italiană glorioasă de motociclete, care a făcut parte cândva din acelaşi grup cu Ducati.
Ei bine, acea Cagiva Elefant 906 SP a fost creată în anii 90 pentru a celebra succesul modelului Cagiva Elefant la Dakar. Versiunea 906 SP avea motor cu pistoane de motorsport, o suspensie adaptată pentru raliu şi un ampatament mai lung, pentru a fi mai manevrabilă în condiţii dificile. Motorul scotea 75 CP şi 70 Nm, motocicleta propriu-zisă cântărea 189 kg, iar cu carburant trecea de 200 kg. Au fost produse foarte puţine exemplare, fiind un soi de ediţie super limitată până la urmă, dar acea motocicletă a constituit vârful ingineriei Cagiva de atunci.
Foto: Motocicleta Cagiva 906 SP

Ei bine, în zilele noastre Ducati s-a inspirat foarte mult la design din ideea acelei Cagiva atunci când a creat Desert X. Iar un youtuber din Canada, specializat în testarea motocicletelor, a apucat de curând să încerce pe propria piele noul Ducati Desert X.
Acesta l-a criticat dur, însă, pentru calitatea mult mai proastă de asamblare a unor detalii, cum ar fi furca ce pare să aibă un joc nedorit, sau elemente fixate cu „şoricei” de plastic pe motocicletă, de către un producător precum Ducati!
Mai departe, fiecare operaţiune, pe care motocicliştii cu experienţă ar face cu propriile mâini, în cazul acestei motociclete e complicată pe cât s-a putut, cu indicaţia producătorului de a tot vizita un dealer Ducati, pentru orice mărunţiş, de la schimbarea filtrului de aer până la ajustarea unor elemente şi chiar reglarea lanţului.
Roţile mari şi uşoare sunt de lăudat, iar motorul acestui Desert X are 937 cm cubi, scoţând 110 CP şi 92 Nm. Fireşte, mai există elemente admirabile, mai ales pe partea de emoţie, dar pentru un produs Ducati atât de simbolic şi de special, noua Desert X pare să ia neaşteptat de multă critică.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,838
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!