(VIDEO) O Dacia Logan înaintează prin munţii României, departe de asfalt, alături de Aro 244, Duster şi un VW Passat

10 Noiembrie 2022, 15:30
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Logan nu este, prin definiţie, un model de offroad, dar a fost creat ca un model practic, compatibil şi cu zonele unde drumurile sunt mai rele, motiv din care are şi o gardă la sol ceva mai mare. Iar în combinaţie cu un ampatament scurt şi o suspensie relativ simplă şi durabilă, dacă se mai fac şi mici modificări la diametrul jantelor şi anvelope, cu câteva elemente de protecţie, se poate obţine o maşină care înaintează curajos acolo unde nici SUV-urile moderne nu s-ar aventura.
Ei bine, un grup de pasionaţi de offroad din România, a antrenat de curând o Dacia Logan foarte interesantă într-o traversare montană prin Bisoca, în judeţul Buzău. Iar proprietarul Daciei Logan a fost suficient de curajos încât să se aventureze cu ea prin zone de offroad sporit, cu pietre şi noroi, dar şi urcări şi coborâri pronunţate, tipice munţilor, alături de maşini mult mai pregătite pentru asta, precum un superb Aro 244 şi un Duster. Şi pentru ca aventura să aibă şi condimentul final, în ecuaţie a venit şi un VW Passat cu tracţiune 4MOTION.
Surprinzător, dar Loganul a trecut cu bine, provocare după provocare, într-o experienţă care cât se poate de intensă. A fost vizibilă şi diferenţa faţă de Aro sau Duster, care au trecut mult mai uşor, dar uneori până şi acestea au avut nevoie de prudenţă sporită. Passat-ul a trecut, dar nu fără mici pierderi de componente la bara de protecţie şi plasticul din jur.
Logan a ieşit la un moment dat şi un pic în decor într-o abordare mai ştrengărească a unui viraj. Dar a oprit acolo, cu o roată sus, fără vreun impact direct şi fără vreo afectare a maşinii.
Totuşi, întreaga experienţă e una curioasă şi intensă, care arată ce poate face până şi un Logan de primă generaţie, cu mici modificări şi un şofer iscusit la volan, suficient de curajos încât să-şi pună maşina în asemenea peisaje.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
10,523
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!