(VIDEO) Record pentru un Lexus LX600 uşor modificat, care reuşeşte să accelereze ca un Ferrari

28 Noiembrie 2022, 12:27
Redacţia PiataAuto.md
Lexus LX e un SUV mare, confortabil, cu capacităţi bune de înaintare pe dune de nisip, şi totodată fiabil, dar la cât de greu este, niciodată n-a pretins a fi foarte rapid. Însă un atelier din Bahrain a reuşit să-i imprime noii generaţii, LX600, o acceleraţie care până de curând ea proprie doar unor maşini precum Ferrari şi e şi azi atinsă de mai multe modele Mercedes-AMG sau BMW M.
Noul Lexus LX 600 are un V6 twin turbo sun capotă, de 3,5 litri, care livrează în mod normal 414 CP şi 649 Nm. Dar maşina cântăreşte aproape 2,7 tone, având şi un centru de greutate mare, aşa că nu pretinde în titluri de campion al performanţei în acceleraţii sau de circuit. Cei de la EKanooRacing din Bahrain, însă, spun că au modificat foarte „uşor” motorul unui prim Lexus LX600, şi l-au adus pe un circuit pentru a-i măsura performanţa în acceleraţie.
Iar acest Lexus LX600 modificat de ei a înregistrat cifre de-a dreptul impresionante. Acceleraţia de la 0-100 km/h a durat doar 4,85 secunde! Distanţa de 402 metri a fost parcursă în 12,83 secunde conform măsurării profesioniste a utilajelor de pe circuit, iar la final maşina avea deja 171,19 km/h! Sunt parametri fascinanţi pe un ditamai SUV-ul, atât de mare, iar cei de la EKanooRacing au promis că în curând vor face şi anunţarea de rigoare pentru pachetul lor de performanţă, dedicată lui Lexus LX600.
Vezi accelerările acestui Lexus în video-ul de mai jos.
0
1,682
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!