(VIDEO) Rimac Nevera a atins 412 km/h şi a stabilit recordul oficial de cea mai rapidă maşină electrică din lume

15 Noiembrie 2022, 16:12
Redacţia PiataAuto.md
Din momentul când Rimac Nevera şi-a anunţat puterea de aproape 2.000 CP pentru versiunea sa de producţie, era clar că maşina joacă într-o ligă a hipercar-urilor absolutiste, devansându-le pe ele la acceleraţie. Rimac sugera că şi viteza maximă a fi una demnă de un hipercar, dar fiind o maşină electrică, existau şi rezerve faţă de cifra din viaţa reală. Acum, Rimac Nevera a spulberat orice iluzie, reuşind să atingă 412 km/h şi să stabilească recordul mondial de cea mai rapidă maşină electrică de serie din lume!
Recordul a fost atins pe circuitul Papenburg din Germania, care are două linii drepte de 4 km, unde e posibilă atingerea vitezelor de peste 400 km/h. Nu sunt prea mult circuite în lume cu fâşii drepte atât de lungi, unde maşinile ar putea atinge asemenea viteze în siguranţă.
La volanul exemplarului Rimac Nevera care a stabilit recordul s-a aflat Miro Zrncevic, şeful de teste al Rimac Automobili. Abia după ce acesta a oprit, a venit şi cifra vitezei pe care maşina a putut-o atinge, iar cei de la Rimac spun că 412 km/h e exact valoarea pe care simulările lor digitale o indicau!
Totuşi, exemplarele Rimac Nevera livrate clienţilor sunt limitate în mod normal la 352 km/h, dar orice maşină poate avea temporar limita dezactivată, dacă participă la un eveniment sportiv sub supravegherea inginerilor Rimac. Această supraveghere a necesară pentru ca inginerii să se asigure că maşina şi anvelopele sunt într-o stare supremă, sigură pentru atingerea a asemenea viteze.
Vezi mai jos cum a decurs stabilirea recordului mondial pentru cea mai rapidă maşină electrică.
0
1,024
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!