Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) SUV-ul electric Rivian R1S, cu 4 motoare, se duelează cu Hummer EV, de 1.000 CP

14 Noiembrie 2022 - 14:18
Redacţia PiataAuto.md
Hummer EV şi Rivian R1T sunt două dintre cele mai adorate pick-up-uri din SUA, cu performanţe foarte comparabile, care au atras în jurul lor un grad de fascinaţie comparabil cu muscle-car-urile de cândva. Dar acum şi SUV-ul electric Rivian R1S, construit pe aceeaşi platformă cu pick-up-ul R1T, ajunge către tot mai mulţi proprietari din SUA, aşa că şi acesta a început a-i intriga pe cei dornici de maşini mai familiste, mai ales că R1S oferă 7 locuri la bord.
R1S are 4 electromotoare, câte unul pe fiecare roată, care însumează 835 CP, dar şi o baterie mare, de 135 kWh, la bord, care-l face să cântărească circa 2,7 tone la gol. Dar, în comparaţie cu Hummer EV, Rivian e un atlet suplu, or, Hummer are o baterie de peste 210 kWh net şi peste 240 kWh brut, care-l face să cântărească în total peste 4,5 tone la gol! Deci, chiar dacă are 1.000 CP, Hummer are dezavantajul a peste 1,5 tone în plus faţă de SUV-ul Rivian, SUV care e mai uşor decât pick-up-ul Rivian.
Deci, se prefigurează un duel interesant, cu rezultat foarte apropiat. Şi în final tot Rivian a învins, însă rezultatele sunt cu adevărat la limita unei porniri mai reuşite sau a altor factori de mediu. Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter