(VIDEO) Soluţia unor şoferi chinezi când se întâlnesc pe un drum îngust e să se caţăre pe parapet cu maşinile

24 Noiembrie 2022, 19:35
Redacţia PiataAuto.md
Ce facem când două maşini din sens opus ajung pe un drum îngust, unde e loc doar de o singură maşină? În mod normal, cel care e mai aproape de unul din capete dă în marşarier şi permite celuilalt să treacă, dacă nu sunt alte indicatoare, dar soluţia e de obicei cedarea, ea fiind şi cea care economiseşte cel mai mult timp. Câţiva şoferi din China, însă, care şi-au făcut în ultimele luni o reputaţie de maeştri în condus cu mai multe video-uri unde manevrează la nivel de cascadori, au o altă soluţie, pe care au demonstrat-o într-un video.
Aceştia au imitat o asemenea situaţie, iar una din maşini a tras maxim spre dreapta sa, pentru a face mai mult loc pentru celelalte două. Cele două maşini, una din care un van cu centru de greutate înaltă, au urcat pe parapetul din dreapta lor, întâi cu roţile dreapta faţă, apoi şi cu cele din spate, în special vanul ajungând aproape de punctul în care s-ar putea răsturnat. Cele două maşini au înaintat trecând pe lângă automobilul care aştepta pe sensul opus, doar că parapetul se înălţa, iar astfel au trebuit să dea în marşarier pentru a coborî.
Execuţia e cu siguranţă una cu măiestrie, dar totuşi aşa ceva nu se poate recomanda, din cauza pericolului de răsturnare sau cel puţin de deteriorare a maşinilor. Iar pe lângă toate, în toată manevra s-a pierdut mai mult timp decât dacă una din maşini ar fi dat pur şi simplu în marşarier. Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,578
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!