Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un BMW M8 Competition reuşeşte să învingă un BMW iX M60, chiar dacă SUV-ul electric are 1100 Nm

23 Noiembrie 2022 - 13:53
Redacţia PiataAuto.md
BMW are de ceva timp încoace modele electrice care au emblema diviziei M pe ele, iar unele dintre ele costă atât de mult, încât depăşesc modelele de top din gama M. Ultimul model M electric e SUV-ul electric iX M60, iar acesta a fost pus de curând într-un duel direct cu BMW M8 Competition, coupe-ul GT de performanţă la care ar visa orice fan al modelelor M de la BMW.
SUV-ul electric BMW iX M60 e o maşină cu parametri de putere şi cuplu de invidiat — 619 CP şi 1.100 Nm, forţă transpusă pe asfalt de două electromotoare, care-şi livrează cuplul într-o avalanşă imediată, de la prima turaţie. Problema e că maşina e mare şi grea, mai ales cu o baterie de 105 kWh, iar astfel greutatea finală e de aproape 2,6 tone.
De cealaltă parte, BMW M8 Competition cântăreşte 1.975 kg şi face uz de un motor V8 biturbo de 4,4 litri, ajustat de inginerii diviziei M, care livrează 625 CP şi 750 Nm. Deci, puterea e aproape echivalentă, iar cuplul e simţitor mai mare şi vine mai rapid la maşina electrică, mai grea. Aparent, sunt condiţii relativ echivalente.
Şi aparent, din prima încercare, SUV-ul electric a învins. Însă, ulterior, M8-ul şi-a intrat în forţă şi l-a învins detaşat de fiecare dată pe iX, atât cu start de pe loc, cât şi din mişcare. A fost o apărare epică a emoţiilor celor care încă mai consideră că un adevărat BMW din divizia M trebuie să aibă un motor cu cilindri, care să scoată performanţă din mişcare mecanică a pistoanelor!
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter