(VIDEO) Un Land Rover Defender cu electromotor de Tesla demonstrează că e la fel de bun în înaintare ca unul diesel

30 Noiembrie 2022, 12:36
Redacţia PiataAuto.md
Defender-ul clasic de la Land Rover e în mod clar unul din cele mai capabile modele de offroad din câte au fost produse vreodată, motiv pentru care a şi rezistat în producţie decenii la rând. Dar, în zilele noastre există o companie în Marea Britanie care poate converti exemplarele clasice de Defender în maşini electrice, montându-le un motor de Tesla, de 450 CP, împreună cu un set de baterii mari, de 100 kWh.
Fireşte, o asemenea putere e impresionantă, dar mai degrabă pe asfalt. În offroad adevărat, însă, contează mai mult eleganţa cu care acea putere poată fi livrată, uneori foarte atent dozată, pentru a putea înainta. Aşa că autorii acestei conversii au creat un mod de offroad pentru Defenderul electric modificat de ei, în care pedala devine mai puţin acutizată, iar cuplul e livrat mult mai atent dozat, tocmai pentru a înainta cu iscusinţă în offroad, la fel cum ar fi făcut-o proprietarii experimentaţi cu Defender-ul clasic, dotat cu un model diesel.
Iar pentru a demonstra că un asemenea Defender electric, cu motor de Tesla, poate înainta la fel de bine în offroad cu adevărat dificil, aceştia au pus offroader-ul lor electric alături de un alt Land Rover Defender cu motor de BMW, iar alături de cele două modele britanice a venit şi un Isuzu Trooper.
Şi aceste trei maşini s-au aventurat în provocări peste media celor obişnuite, înaintând în zone cu adevărat dificile, ba chiar şi prin apă. Şi Defenderul cu motor de Tesla s-a descurcat surprinzător de bine, având şi un consum infim de electricitate pe toată durata aventurii ca efect advers, odată ce a înaintat foarte lent, cu turaţii mici.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
1,530
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!