Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un accident între un Volvo XC60 şi un autobuz a demonstrat încă o dată cât de temeinic sunt construite modelele mărcii suedeze

27 Noiembrie 2022 - 18:11
Redacţia PiataAuto.md
Despre Volvo se spune adeseori şi pe bună dreptate că sunt cele mai sigure maşini din lume. Şi dacă mulţi alţi producători au fost impuşi în ultimul timp de organizaţii precum EuroNCAP sau IIHS să facă maşini mai sigure, cei de la Volvo proiectează de mai bine de jumătate de secol încoace maşini menite să reziste în cele mai variate situaţii neprevăzute de viaţă şi să-i protejeze pe cei de la bord. Un accident produs acum câteva zile în oraşul Kaohsiung din Taiwan, între un Volvo XC60 de primă generaţie şi un autobuz, a demonstrat încă o dată cât de temeinic sunt construite modelele suedeze.
Totul s-a produs la o oră nocturnă, după miezul nopţii, în data de 23 noiembrie. Şoferul din Volvo XC60 se afla singur în maşină şi circulând cu o viteză moderată şi reducând-o la un moment dat, a fost lovit cu viteză din spate de către un autobuz, care nu frânase deloc. Şoferul de autobuz părea să-şi fi distras atenţia cu totul în altă parte, intrând din plin în acel Volvo din faţa sa.
Impactul a fost unul relativ puternic, autobuzul alegându-se cu partea sa frontală vizibil avariată. De cealaltă parte, la Volvo bara de protecţie a absorbit cea mai mare parte a impactului, dar ea a rămas pe loc. Hayon-ul s-a ales cu zgârieturi şi luneta a fost un pic afectată în partea de jos. Până şi blocurile optice spate au rămas întregi.
Şoferul de Volvo spune că-n momentul impactului maşina a strâns centura sa şi a coborât spătarul scaunului cu circa 15 cm şi a mişcat uşor poziţia scaunului, cam cu 5 cm, pentru a pregăti corpul să absoarbă mai bine impact. De fapt, e vorba de sistemul WHIPS al acestui model şi al altor modele Volvo, proiectat exact pentru asemenea lovituri puternice în spate. În urma accidentului, acesta a coborât nevătămat din maşina sa. Tot el a mai relatat că bucata de metal cu rol de absorbţie de după bara de protecţie spate a fost afectată în timp ce-şi făcuse rolul, aşa că va trebui şi ea schimbată. Dar maşina a rămas în general într-o condiţie excelentă după acest accident cu autobuzul.
Vezi mai jos şi video-ul de pe camera de bord spate a acestui Volvo XC60.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter