Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Un conducător de trotinetă, surprins conducând pe contrasens noaptea, în Chişinău, în pericol de accident

30 Noiembrie 2022 - 08:42
Redacţia PiataAuto.md
Abia ieri dimineaţă vorbeam despre un accident grav, produs în Chişinău între un conducător de trotinetă şi un automobil la sensul giratoriu de la Calea Ieşilor, cu rănirea gravă a celui de pe trotinetă, că aseară un vizitatori ne-a trimis un video cu o situaţie surprinsă de el, când un alt conducător de trotinetă circula în întâmpinarea sa, pe contrasens, pe timp de noapte, riscând un accident
Trotineta avea o lumină în faţă, datorită căreia a fost văzută de şofer, însă faptul că ea circula pe contrasens, în direcţie opusă maşinilor, a creat un risc major. Din cealaltă parte veneau maşini, aşa că, pentru a ocoli, autorul filmării a fost nevoit să oprească maşina. Pe lângă asta, deşi era noapte, trotineta nu pare să fi avut alte lumini, conducătorul de trotinetă nu avea o vestă reflectorizantă îmbrăcată pe el, iar casca lipsea în totalitate. Şi aici vine problema modificărilor în regulamentul circulaţiei rutiere, care stipulează că pentru acest conducători de trotinetă casca n-ar fi obligatorie în raza oraşului la viteze de până la 50 km/h. După cum demonstrează aceste situaţii de risc, dar mai ales accidentul de ieri cu rănirea conducătorului în regiunea craniului, casca e o măsură de siguranţă care e absolut necesară.
Aceleaşi modificări în regulamentul circulaţiei rutiere, adoptate în 2022, spun că trotineta trebuie condusă pe piste special amenajate, iar atunci când acestea lipsesc, pe partea dreaptă a drumului, la o distanţă de maxim 1 metru de bordură. Prin urmare, conducătorul de trotinetă din imaginile de mai jos încalcă această prevedere a regulamentului (art. 109 alineat 1). Vezi toată situaţia în video.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter