(VIDEO) Youtuber-ul Davidîci din Rusia: din critic aprig al Mercedes şi Audi, în consilier la fabrica Moskvich, lăudând modelele chinezeşti cu emblemă schimbată

26 Noiembrie 2022, 11:42
Redacţia PiataAuto.md
Acum câteva zile, anunţam că fabrica Moskvich din Moscova, fosta fabrică Renault, a pornit producţia modelelor Mokvich 3 şi Moskvich 3e, două SUV-uri pe aceeaşi platformă, unul pe benzină şi altul electric, bazate în totalitate pe modelele chinezeşti JAC. Efectiv, noile Moskvich sunt maşini chinezeşti cu altă emblemă şi cu sistemul multimedia tradus în rusă, iar asamblarea la fabrica din Rusia va avea loc din kit-uri de componente majore, livrate direct din China. Ei bine, una din surprizele noii fabrici Moskvich a fost youtuber-ul Davidîci, care şi-a anunţat noua sa schimbare de carieră, acesta fiind acum consilier al directorului, la fabrica Moskvich.
Youtuber-ul şi-a făcut un renume online din a critica aprig majoritatea modelelor pe care le testa, în special dacă acestea erau modele premium germane, precum Mercedes sau Audi. Acesta a ajuns la un moment dat să facă şi închisoare în urma sfidării unor poliţişti, după care a continuat să filmeze video-uri pe youtube. Acum, după critici aprige a aproape tuturor mărcilor pe care le testase, fanii săi au rămas consternaţi când l-au auzit lăudând cu intensitate noul Moskvich 3 şi când au aflat că acesta e angajat acolo.
Youtuber-ul apreciază acum fiecare mâner chinezesc din Moskvich, fiecare cuvânt din sistemul multimedia, fiecare săgeată sau butonaş, titrând adevărate ode maşinii chinezeşti fabricate în Moscova. Davidîci a ajuns să spună că viteza maximă a maşinii e de 220 km/h, pentru că asta e cifra maximă de pe vitezometru şi să se minuneze de existenţa unui cruise-control. Acesta a fost surprins la inaugurarea producţiei de o autoare a unui alt canal de youtube şi întrebat despre maşină, şi i-a oferit şi acesteia o tiradă de laude despre maşină, iar la întrebările cu iz de critică, despre suspensia maşinii, despre traducerile stângace de pe sistemul multimedia sau despre producţia maşinii, a preferat să evite răspunsul sau să răspundă dualist.
Acesta mai acuză şi Renault în remarcile sale că au abandonat uzina şi pe toţi cumpărătorii de maşini şi nu mai livrează piese şi componente în Rusia nici măcar pentru menţinerea garanţiei, dar uită să menţioneze adevăratele motive pentru plecarea Renault şi a altor producători, cum ar fi invazia barbară a Rusiei în Ucraina şi sancţiunilor internaţionale ce au fost impuse ca urmare.
Şi un alt paradox de logică ce răsare din discuţia acestuia e faptul că Rusia n-ar putea dezvolta motoare pe benzină noi şi moderne, pentru că nu are injectoare proprii. În schimb, tot el zice că maşinile electrice sunt atât de simple tehnologic, încât mai degrabă că vor fi dezvoltate maşini de asemenea tip, spunând că nu există nicio problemă cu bateriile sau electromotoarele. Cu alte cuvinte, nişte injectoare simple sunt aproape imposibil de dezvoltat şi de ajuns tehnologic din urmă, însă sistemele de propulsie electrică şi baterii de putere şi capacităţi imense, ar fi simplu ca bună ziua de făcut. Deci, multe declaraţii, care au bulversat până şi fanii youtuber-ului din Rusia, dar toate trebuie tratate cu doza cuvenită de scepticism şi îndoială.
Vezi totul în cele două video-uri de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate din comenzile player-ului dacă ai nevoie.
0
9,052
GALERIE VIDEO (2 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!