Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aceasta e o nouă bicicletă electrică din SUA, cu tracţiune integrală şi 2 CP, pentru a merge departe de asfalt

6 Decembrie 2022 - 12:17
Redacţia PiataAuto.md
Bicicletele electrice, sau e-bike, cum li se mai spune, sunt o formă de transport care se bucură de creşteri fulminante de vânzări în ultimii ani, iar asta a dictat şi apariţia unor varietăţi curioase de mărci şi modele noi. Noua motocicletă despre care vorbim azi e lansată în SUA, poartă numele de E-Cells Super Monarch AWD şi are nişte parametri tehnici cu adevărat intriganţi.
În primul rând, e o bicicletă electrică cu tracţiune integrală. Nu e o premieră absolută în lume, dar totuşi acest concept e încă foarte rar şi puţin cunoscut. Pentru compania E-Cells din Nevada, care a creat această motocicletă, e a doua motocicletă cu tracţiune integrală, dar aici parametrii de putere şi capacitate au fost duşi atât de sus, încât până şi unii motociclişti ar fi invidioşi.
Astfel, noua bicicletă are două motoare electrice integrate în centrele roţilor faţă şi spate. Fiecare motor are 750 W putere, ceea ce e puţin peste 1 CP, iar astfel, forţa totală a bicicletei e de puţin peste 2 CP! La o bicicletă de 43 kg, cei 2 CP pot da senzaţii foarte intense în acceleraţii! Iar cuplul maxim, apropo, e şi mai impresionant, ajungând la 170 Nm pentru cele două motoare cumulate împreună! Pentru comparaţie, o mulţime de maşinile din anii 90, de exemplu, aveau circa 150-175 Nm cuplu la motoarele lor, iar azi pentru o motocicletă în toată legea un cuplu de 170 Nm e absolut decent! Iar aici vorbim de o bicicletă de 43 kg!
Bicicleta are două baterii, una pe cadrul central şi alta deasupra roţii spate, care stochează împreună 1,64 kWh de energie, şi pot furniza cu uşurinţă fluxul energetic pentru puterea maximă a motoarelor.
Apropo, bicicleta are suspensie pe ambele roţi şi e echipată cu roţi potrivite munţilor şi ieşirilor departe de asfalt. Cursa suspensiilor ajunge până la 120 mm, deci bicicleta e cu adevărat pregătită de şocurile de offroad.
Puterea bicicletei electrice ar fi prea mare pentru a fi admisă pe drumurile publice din SUA şi alte ţări, aşa că există un buton care o limitează la 750 W, adică în jumătate. Iar odată ce ieşi de pe drumurile publice, poţi dezactiva limita şi face uz de toată forţa impresionantă a acestei biciclete. Autonomia nu se anunţă exact, dar în cazul bicicletelor electrice întotdeauna există pedalele şi lanţul pentru acele momente de epuizare a bateriilor. În acest caz tracţiunea nu va mai fi integrală, dar graţie unei cutii de viteze cu 10 trepte se va putea înainta uşor.
Noua bicicletă electrică nu e ieftină, costând aproape 6.000 dolari SUA, şi fiind vândută la lansare cu ceva mai mult de 5.000 dolari. Totuşi, parametrii acesteia o disting imediat faţă de multe altele, şi, aşa cum spuneam, conturează noi segmente curioase în care propulsia electrică îşi face tot mai mult loc.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter