Atenţie, şoferi şi pietoni, o mare parte din drumurile din Moldova s-au acoperit cu un strat de gheaţă astă-noapte

6 Decembrie 2022, 21:36
Redacţia PiataAuto.md
Pe parcursul serii târzii de 6 decembrie şi nopţii, o mare parte din drumurile din Moldova, mai ales din zona de centru şi nord, s-au acoperit cu un strat de gheaţă, care reduce aderenţa aproape la zero. Se circulă în condiţii foarte dificile, iar acest lucru e valabil şi pentru pietoni şi trotuare.
Precipitaţiile din seara zilei de 6 decembrie şi apa topită de pe suprafaţa solului au îngheţat la un moment dat şi au format un strat de gheaţă pe maşini, pe drumuri şi trotuare. În acest context, aderenţa e aproape zero acolo unde nu au ajuns autospeciale care să împrăştie material antiderapant. Pornirile în pantă sunt dificile, iar frânarea mai rapidă face maşinile să patineze neajutorate. Este exact situaţia în care o frânare lentă şi previzibilă, eventual cu frâna de motor, e mai eficientă decât o frânare bruscă, care e total inutilă în aceste condiţii.
La orele serii se remarcă probleme majore atât de drumuri, cât şi pe trotuare. Poliţia se confruntă deja cu un număr ridicat de intervenţii pe drumurile ţării şi a venit la orele nopţii cu un apel către şoferi să-şi reducă viteza la condiţiile de trafic, iar către pietoni să nu meargă pe partea carosabilă, şi să traverseze strada doar regulamentar, şi doar după ce se asigură că maşinile pot opri la trecerea de pietoni, pentru a nu se supune riscului în asemenea condiţii excepţionale.
Cel mai probabil, aceeaşi situaţie critică se va păstra şi în primele ore ale dimineţii, prin urmare vom avea nevoie cu toţii de prudenţă sporită la drum!
0
964
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!