Autobuz din Moldova, controlat timp de 10 ore la vama Austriei, cu sute de kilograme de carne şi alte alimente descoperite, poliţia austriacă acuzând România

10 Decembrie 2022, 15:07
Redacţia PiataAuto.md
Un autobuz din Republica Moldova a fost oprit de o patrulă mobilă a poliţiei de frontieră din Austria la Nickelsdorf. În el se aflau 20 de pasageri şi 2 şoferi, aceştia deplasându-se din Chişinău spre Paris. Poliţiştii au descoperit la bord sute de kilograme de alimente, unele interzise cu totul, altele în cantităţi interzise, raportează poliţia austriacă, citată de ziarul Kronen Zeitung. Controlul a durat 10 ore, iar poliţia a anunţat public cantităţile imense de alimente şi alcool pe care le-a descoperit la bordul autobuzului, menţionând totodată că pasagerii aveau cantităţi moderate la ei, dar şoferii aveau cantităţi de neexplicat.
Aşadar, poliţiştii au descoperii 270 kg de carne în portbagajul autobuzului şi chiar în compartimentul de dormit al şoferilor. Pe lângă asta, s-au mai descoperit 63 kg de brânză, 7 kg de ouă, 66 kg de struguri şi 50 kg de mere. Mai mult ca atât, controlul de 10 ore a scos la iveală prezenţa a 408 litri de alcool de diverse forme în autobuz, dintre care 160 litri de vin, 36 sticle de vin spumant, 100 de sticle de brandy a câte 500 ml şi alte forme.

Lista de obiecte care i-au impresionat pe poliţiştii austrieci nu se opreşte aici. Aceştia au descoperit utilaje de încorporat în bucătărie, patru anvelope de iarnă, o saltea, precum şi alte produse.
Poliţia austriacă, citată de jurnalişti, a avut grijă să menţioneze că a contactat autorităţile de frontieră din România, iar acestea le-ar fi informat că pasagerii nu au declarat aceste produse la intrarea în UE, poliţia menţionând că acesta ar fi un „caz clasic” de contrabandă, „scăpat” de autorităţile de frontieră din România. Reamintim, de curând Austria a refuzat intrarea României în Schengen, sub tot soiul de pretexte, iar ministrul de interne al Austriei a fost unul din cei vocali militanţi ai refuzului.
0
68,280
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!