Chevrolet lansează COPO Camaro, o maşină la care poţi alege motoare V8 de la 7,0 litri până la 10,4 litri

20 Decembrie 2022, 15:04
Redacţia PiataAuto.md
În timp ce prin părţile noastre motoarele de 3,0 litri şi mai mult sunt deja considerate exotice, Chevrolet lansează în SUA un nou COPO Camaro, o maşină pentru care poţi alege unul din cele 3 motoare V8 disponibile, cu cilindree cuprinsă între 7,0 litri şi 10,4 litri. Da, motorul de 7,0 litri e cel mai puţin puternic, un soi de entry-level.
COPO Camaro e o ediţie pregătită special pentru cursele de drag racing şi nu poate fi înmatriculată pentru drumurile publice, iar Chevrolet are o lungă tradiţie de a produce periodic asemenea maşini. Versiunea proaspăt lansată, însă, face uz de noul motor V8 al celor de la Chevrolet, de 10,35 litri, sau 10,4 litri dacă e să-i rotunjim cei 10.356 cm cubi, care fusese anunţat încă iarna trecută. Pe noul COPO Camaro, acest motor nou V8, aspirat natural, va dezvolta 1.016 CP şi 1.188 Nm! Şi toată puterea pleacă spre puntea spate.
Cei care nu-şi vor putea permite să dea peste 135 mii dolari pentru un asemenea Camaro cu motor de 10,4 litri, vor putea opta pentru unul din celelalte două motoare. Motorul cel mai puţin puternic are 7,0 litri, e tot aspirat natural, şi livrează 476 CP, iar motorul următor în ierarhie are o cilindree mai mică, de 5,7 litri, însă e supraalimentat cu un compresor mecanic şi dezvoltă 607 CP, fiind şi mai scump decât cel de 7,0 litri.
Pe lângă preţul standard, mai poţi cumpăra opţionale scumpe, doar setul de elemente de decoruri şi elemente grafice pe caroserie costând 30.000 dolari. Cei care vor să cumpere o asemenea maşină, trebuie să completeze un formular online, în care să solicite aprobarea de la Chevrolet şi dacă o primesc, achită un avans de 15.000 dolari, după care vor negocia cu dealer-ul lor preţul exact, care ar putea fi mai mare decât cel recomandat de producător, mai ales dacă cererea pentru aceste maşini va fi mare. Şi sunt toate premisele ca cererea pentru ele să fie mare, or, în anul 2022, nu vorbim prea des despre maşini care se lansează cu motoare de 10,4 litri sub capotă!
0
1,815
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!