Honda a încercat de 300 de ori să contacteze un proprietar al unui automobil rechemat în service

12 Decembrie 2022, 11:35
Redacţia PiataAuto.md
Recent, în SUA un şofer al unui Honda Accord fabricat în 2002 a decedat din cauza rupturii unui airbag Takata, instalat pe acea maşină, acel tip de airbag-uri fiind obiectul unor campanii de recall uriaşe, desfăşurate mai ales de Toyota şi Honda, dar şi de alţi producători, în total 33 de milioane de maşini fiind afectate. Doar că şoferul decedat acum nu ajunsese la service, să şi-l schimbe, iar autorităţile de la NHTSA au vrut să investigheze dacă acesta a fost contactat de producător şi invitat pentru schimbarea airbag-ului sau nu.
Astfel, Honda a colaborat cu investigatorii şi şi-a ridicat propriile înregistrări pentru a vedea dacă şi când a fost contactat acel proprietar de Honda Accord din 2002, iar descoperirile au fost surprinzătoare. De la iniţierea campaniei de recall, din iunie 2011, Honda a încercat de peste 300 de ori să contacteze proprietarul maşinii, efectuând peste 230 de apeluri telefonice, trimiţând peste 40 de scrisori fizice prin poştă şi peste 40 de e-mai-uri. Şi asta chiar dacă şoferul cumpărase maşina la mâna a doua, în 2008. Acesta aşa şi nu a venit la un service Honda, pentru a-i fi schimbate gratuit airbag-urile.
În urma acestor descoperiri, cei de la NHTSA nu au mai avut nicio pretenţie faţă de Honda, şi au îndemnat proprietarii de maşini să nu amâne nici pentru o zi vizita la service dacă au fost chemaţi. Acele airbag-uri defecte se pot declanşa în momente inoportune, adeseori cu o forţă mult mai mare, asemenea unei mici explozii în maşină. Cei de la NHTSA spun că până în prezent au înregistrate 23 de decese şi peste 400 de răniri, din cauza acestor airbag-uri Takata, cifra fiind rezultatul cumulat al tuturor mărcilor care aveau asemenea airbag-uri.
0
22,567
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!