Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mai multe modele Audi pot pierde brusc puterea motorului, dacă cineva varsă lichide pe bancheta spate

1 Decembrie 2022 - 11:51
Redacţia PiataAuto.md
Audi a anunţat un recall major, cu peste 50 mii de automobile afectate, din cauza unei probleme bizare: puterea motorului poate fi redusă brusc, dacă cineva varsă lichide pe bancheta spate din habitaclu. Doar în lunile august şi septembrie Audi a descoperit 38 de asemenea cazuri, survenite din cauza acestei probleme, aşa că acum a fost anunţată o rechemare în service, care va cuprinde modelele Audi S7, S6, RS6, A7, A6 şi A6 allroad.
Problema bizară e explicată prin faptul că sub bancheta spate e localizat un modul de control electronic al sistemului de propulsie, care nu e izolat suficient de bine de lichidele care ar putea ajunge la el.
Astfel, când cineva varsă lichide pe banchetă, acestea pot ajunge să se scurgă spre acel modul, iar când se întâmplă asta, modulul intră brusc în regim de avarie şi motorul pierde brusc o mare parte din putere.
Asta se poate întâmpla inclusiv în plin proces de accelerare sau depăşire, ceea ce ar putea duce la riscuri de accident. Din fericire, spun cei de la Audi, nici un om nu a fost rănit din cauza acestei probleme, dar compania a iniţiat un recall pentru a remedia problema.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter