Maşina care e clasică la doar câţiva ani de când a fost produsă, o Toyota FJ Cruiser, vândută mai scump decât costa când era nouă

20 Decembrie 2022, 21:50
Redacţia PiataAuto.md
Toyota FJ Cruiser e un model care a fost scos din producţie relativ recent, în anul 2016, dar deja e un model considerat clasic de pasionaţi şi se vinde cu preţuri comparabile cu unele maşini care au 30-40 de ani de când sunt fabricate.
Modelul şi-a câştigat o reputaţie atât de impecabilă şi datorită designului său atemporal, care a întruchipat foarte bine formele Land Cruiser-elor clasice, cât şi fiabilităţii excepţionale. Producţia a luat startul în anul 2005 şi cât timp modelul era unul actual îl apreciau mai mult fanii înflăcăraţi ai Toyota şi ai modelelor Land Cruiser. În 2014, acesta a fost scos din producţie pe principalele pieţele ale lumii, dar a continuat să mai fie produs 2 ani pentru unele pieţe cu volan pe dreapta, cum ar fi Australia. Şi, imediat după ce a devenit istorie, modelul a cunoscut o ascensiune rapidă în popularitate, foarte mulţi vânând exemplarele bine păstrate.
Maşina are un motor V6 de 4,0 litri, cu numele de cod 1GR-FE, considerat nemuritor. Sigur, consumă mult, mai ales în tandem cu tracţiunea integrală, dar e un preţ plătit pe fiabilitatea şi puterea disponibilă din belşug, linear, dintr-un motor aspirat natural.
Exemplarul despre care vorbim azi e unul fabricat în 2014, deci ultimul an în care s-au mai produs FJ Cruiser-e cu volan pe stânga. E dotat cu o cutie manuală mai rară, cu 6 trepte, iar asta îl face şi mai valoros azi. Nu are vreo culoare mai exotică la exterior, ci una gri, cam palidă şi neutră, dar asta e un impediment prea mic în calea achiziţiei unui exemplar bine păstrat.
Maşina e echipată cu anvelope excelente de offroad şi mai are şi mici accesorii aventuriere, cum ar fi portbagajul metalic pe acoperiş. Şi are doar 35.000 mile parcurse în 8 ani, echivalentul a circa 56 mii km. Şi, întrucât vorbim de o platformă de Land Cruiser Prado, acest parcurs e echivalent cu un rodaj abia trecut şi o maşină încă aproape nouă.
Iar Toyota FJ Cruiser e atât de fiabilă, încât, deşi n-a fost produsă puţine exemplare, numărul lor ajungând la sute de mii, de fapt, azi numărul maşinilor scoase la vânzare e excepţional de mic faţă de cifra maşinilor fabricate. Şi asta nu pentru că au rămas foarte puţine, ci pentru că e una din acele maşini pe care oamenii aleg să le păstreze mai mult ca oricare altele şi foarte puţine din ele îşi schimbă proprietarii.
Deci, modelul chiar e un fenomen în acest sens, tocmai de asta o maşină de doar 8 ani ca asta e deja căutată şi vânată de colecţionari. Nu e de mirare, deci, că exemplarul despre care vorbim azi costă 49.500 dolari SUA, mai mult decât costa când era nou! Pe atunci, cu 29.000 dolari cumpărai unul 4x4, iar cu dotări maxime îl puteai lua cu 35-36 mii.
Şi paradoxul e că dacă azi costă 50 mii, peste încă vreo 10 ani ar putea costa şi dublu. Pentru că e un model fenomen, probabil modelul Toyota care urcă cel mai repede în preţ din câte s-au produs în ultimii ani!
0
9,286
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!