Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Mercedes a dezvăluit noul S-Class AMG, model care a devenit plug-in hibrid, dar a păstrat un motor V8

6 Decembrie 2022 - 10:45
Ilie Toma
Versiunea AMG actualei generaţii Mercedes S-Class W223 s-a lăsat aşteptată mai mult decât de obicei, iar acest fapt pare să fi fost determinat de cizelarea sistemului de propulsie, care a devenit unul plug-in hibrid acum. Însă, spre deosebire de C-Class AMG, care a trecut la un motor de 4 cilindri, noul S-Class cu emblemă AMG şi-a păstrat cel puţin motorul V8 sub capotă.
Componentele de bază şi principiul de funcţionare a noului Mercedes-AMG S63 e similar cu sistemul de propulsie al lui Mercedes-AMG GT S E Performance, lansat anul trecut. Şi acolo era vorba de un sistem plug-ijn hibrid cu V8-ul de 4,0 litri biturbo, doar că noul S-Class AMG are mai multă putere.
Acesta face uz de un electromotor de 190 CP, poziţionat pe puntea spate, cuplat la o cutie de viteze suplimentară, cu două rapoarte, evitând astfel cutia standard cu 9 trepte şi fiind mai eficient şi mai incisiv în transmiterea de putere. În cea mai mare parte el va propulsa puntea spate, în timp ce motorul V8 va transmite puterea ambelor punţi. Totuşi, în momente de pierdere a aderenţei şi puntea faţă poate primi cuplu de la electromotorul de pe puntea spate, prin acelaşi sistem de tracţiune integrală 4MATIC+, complet variabil în distribuţia de putere între punţi. Puterea motorului V8 e cotată la 612 CP.
Puterea totală a sistemului a de 802 CP, iar cuplul maxim ajunge la 1.430 Nm! Noul S-Class AMG va fi, deci, cel mai puternic S-Class AMG din toată istoria sa, şi cel mai rapid, reuşind să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,3 secunde, până la o viteză maximă limitată electronic fie la 250 km/h, fie la 290 km/h, în dependenţă de opţiunile bifate.
Pentru că e un plug-in hibrid, noul S-Class AMG e şi o maşină grea, de 2.595 kg la gol. Însă în această greutate se include şi o baterie litiu-ion de 13,1 kWh, care-i permite maşinii să circule pur electric pe o distanţă de până la 33 km.
Şi, în fine, odată cu prezentarea noului Mercedes-AMG S63 AMG, germanii menţionează că strămoşul acestuia, acel Mercedes-Benz 300 SEL 6.8 din 1971, ar trebui să fie mândru de ceea ce reprezintă noul S-Class AMG, la 51 de ani distanţă.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter