Moment istoric pentru Hyundai în Norvegia: marca coreeană nu va mai vinde maşini cu motoare cu ardere internă începând cu 1 ianuarie 2023

31 Decembrie 2022, 12:07
Ilie Toma
De mâine, 1 ianuarie 2023, Hyundai nu va mai vinde maşini cu motoare termice în Norvegia, nici măcar modele hibride sau plug-in hibride. Marca coreeană se va concentra doar pe maşinile sale pur electrice, iar gama sa foarte largă de modele electrice, şi parametrii tehnici competitivi ai acestora îi permit această schimbare radicală, pe care Hyundai o adoptă acum pentru prima dată într-o ţară europeană.
Pentru Hyundai, nu va fi un sacrificiu major, ci mai degrabă o decizie logică, dictată de tabloul său de vânzări în Norvegia. Modelele sale pur electrice constituie deja peste 90% din vânzările din Norvegia, prin urmare, menţinerea a o mulţime de modele cu combustie, care să totalizeze sub 10% din vânzări, nu mai era raţională, iar acest pas vine să sublinieze şi mai mult statutul de lider în mobilitate electrică, pe care Hyundai şi l-a adjudecat în ultimii ani prin modele formidabile lansate.
Hyundai vinde deja şi superbul Ioniq 6 în Norvegia, care se arată a fi deja un viitor ocupant al poziţiilor de top la nivel naţional, datorită designului superb şi al ingineriei eficiente.
Pe lângă asta, Hyundai vinde Ioniq 5, dar şi modelul Kona Electric. Ambele modele sunt populare în Norvegia, Ioniq 5 numărându-se constant printre top 5 cele mai vândute modele în ţara scandinavă.
Hyundai a făcut acest pas major după ce a văzut şi rezultatele îmbucurătoare ale unui studiu naţional în Norvegia, care a relevat că marca coreeană e cea mai asociată cu maşinile electrice dintre cele care mai produc şi maşini pe benzină, fiind depăşită la nivel general doar de două alte mărci care produc doar modele electrice. Iar printre punctele de atracţie, norvegienii au indicat încărcarea rapidă datorită arhitecturii de 800V, dar şi capacitatea modelelor Hyundai de a furniza energie unei case întregi, prin funcţia lor V2L. În zonele îndepărtate ale Norvegiei, unde pot surveni adeseori condiţii naturale aprige, această funcţie pare foarte reconfortantă în cazul unei pene de curent.
0
3,507
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!