O nouă unitate de pompieri a fost inaugurată la Ştefan Vodă, dotată cu camioane MAN şi un ZIL de demult

22 Decembrie 2022, 11:02
Redacţia PiataAuto.md
O nouă unitate de pompieri a fost construită de la zero pe parcursul ultimelor luni la Ştefan Vodă, în sud-estul Moldovei, fiind inaugurată ieri. Unitatea era una extrem de necesară în această regiune, unde distanţele multor localităţi până la cea mai apropiată unitate erau prea mari, ceea ce determina un timp de intervenţie mare. Noua unitate de pompieri va putea intervenit rapid în 26 de localităţi din jur, cu o populaţie de 65 mii oameni.
Camioanele din dotarea noii unităţi nu sunt noi, însă. Sunt camioane aflate în dotarea IGSU de mai mulţi ani, printre ele numărându-se camioane MAN cu utilaje austriece dintre cele cumpărate în ultimii ani, iar, pe lângă acestea, a mai fost antrenat şi un camion ZIL sovietic, de demult. Camionul a fost preluat de la unitatea din Căuşeni.
Din păcate, multe unităţi de pompieri din Moldova sunt nevoite să mai exploateze aceste camioane vechi, alături de camioane mai noi.
Totuşi, noua unitate oferă condiţii de muncă bune pompierilor, aici existând şi încăperi pentru odihna pompierilor, o bucătărie, birouri, instrumente pentru mentenanţa utilajelor şi echipamente moderne.
Construcţia noii unităţi a fost posibilă datorită Programului de Asistenţă Umanitară al Guvernului SUA, care a contribuit cu 650 mii dolari SUA, iar pe lângă asta guvernul Moldovei a mai contribuit cu 1 milion 800 mii lei, iar consiliul raional Ştefan Vodă cu încă 1 milion 200 mii lei.
Datorită programului menţionat, au mai fost construite sau renovate şi alte unităţi de pompieri, în Basarabeasca, Căuşeni, Bălţi, Edineţ, Comrat, Soroca, Cimişlia, Cahul, Taraclia, Hânceşti, Cantemir, Anenii Noi şi Ungheni.
0
1,885
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!