Pentru că furturile de catalizatoare pe Toyota Prius sunt un fenomen, noua generaţie vine cu un scut de protecţie opţional

22 Decembrie 2022, 13:06
Redacţia PiataAuto.md
Furturile de convertoare catalitice de pe maşini au devenit un fenomen atât prin părţile noastre, cât şi în SUA. Din mai multe motive, printre care dimensiunea şi amplasarea filtrului, Toyota Prius a devenit una din principala ţintă a hoţilor. Mai multe companii au început a vinde de ceva timp scuturi metalice de protecţie, care să facă sustragerea mult mai grea, iar odată cu debutul noii generaţii Prius, şi producătorul nipon s-a gândit că ar fi oportun să ofere această opţiune.
Astfel, atunci când comanzi un Prius de generaţie nouă în SUA, poţi bifa şi opţiunea de scut adiţional la catalizator. Scutul e o produs de o altă companie, însă e autorizat de Toyota şi costă doar 140 dolari în plus, la care se mai adaugă şi manopera de instalare a lui la dealer-ul care-ţi vinde maşina. Dacă proprietarul vrea să şi-l instaleze singur, o poate face, întrucât instalarea nu necesită găurirea vreunei piese de metal.
Compania care produce acest scut are numele de Cat Shield şi ea produce asemenea scuturi pentru mai multe modele Toyota şi Honda, care sunt cele mai vizate de hoţi în SUA. Doar în ultimul an numărul furturilor de catalizatoare în SUA a crescut cu 325%, furturile fiind motivate de metalele preţioase care se conţin în aceste filtre.
0
4,047
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!