Podul de la Budeşti din Moldova, care determinase dificultăţi în trafic şi accidente, a fost reparat şi deschis circulaţiei complete

30 Decembrie 2022, 08:56
Redacţia PiataAuto.md
Podul de Budeşti, de pe traseul M5 din Moldova, a intrat în reparaţii în octombrie 2021, iar din luna aprilie 2022 circulaţia pe el s-a desfăşurat pe o singură bandă, semaforizată, cu un ciclu de semaforizare care a generat adeseori situaţii de vehicule care ajungeau să se întâlnească pe pod, din direcţii opuse. S-au produs şi accidente, cel mai notoriu având loc în iulie, când au fost implicate 4 automobile, unul din ele luând foc. Acum reparaţia podului a fost finalizată, lucrările au fost recepţionate de autorităţi, iar circulaţia pe el a fost deschisă complet.
Lucrările la pod au presupus în primul rând fortificarea structurii acestuia, atât la nivel de piloni şi terasament, cât şi la nivelul secţiunii de susţinere a părţii carosabile. Acum podul de 171 metri are şi pasaje pietonale, parapete noi de siguranţă, şi o atenţie mare s-a acordat la asigurarea scurgerilor corecte a apei de pe pod, pentru a asigura longevitatea.
Fireşte, podul are şi asfalt nou pe el, dar şi rosturi noi dilataţie între plăcile sale. Repararea completă a podului a costat 15,2 milioane de lei, adică aproximativ 750 mii euro şi, surprinzător, termenii de execuţie a lucrărilor au fost respectaţi în totalitate, podul fiind gata până la finele anului 2022, cum prevedea contractul. Executantul reparaţiei, apropo, nu e companie străină, ci una moldovenească.
1
4,356
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!