Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Poliţia recomandă să se ocolească centrul Chişinăului, podul de la strada Ismail va fi închis în totalitate timp de 6 ore azi

9 Decembrie 2022 - 07:57
Redacţia PiataAuto.md
Podul de la strada Ismail din Chişinău asigură continuitatea uneia din cele mai aglomerate artere din oraş, dintre sectoarele Centru, Ciocana şi totodată intersectarea Căii Moşilor şi Basarabiei care întretaie oraşul de la nord-vest la sud-est. Iar luând în caldul şi cât de aglomerată e intersecţie unde aceste rute se unesc, orice perturbare a traficului e simţită imediat pe străzile din jur până spre centrul capitalei şi zona Albişoara. Astăzi, vineri, 9 decembrie, va fi o zi în care pentru prima dată în ultimii mulţi ani, podul va fi închis în totalitate pe durata a 6 ore de zile, pentru efectuarea lucrărilor de măsurări geometrice, înainte de reabilitarea structurii sale.
Astfel, primăria şi poliţia au informat că podul va fi închis în totalitate între ora 10:00 şi 16:00, în ambele direcţii de circulaţie. Prin urmare, strada Ismail va fi blocată în această regiune, iar traversarea râului Bâc prin regiune va fi imposibilă cu maşina, necesitând ocolirea fie prin zona Circului pe bulevardul Renaşterii, fie tocmai pe la Mihai Viteazul sau Grădina Botanică şi Lunca Bâcului. Asta va însemna ocoliri lungi şi congestionări pe aproape întreg centrul Chişinăului, motiv din care poliţia roagă şoferii să-şi programeze din timp rutele ocolitoare, evitând cât mai mult centrul, sau să renunţe în totalitate la deplasări astăzi.
Deşi e circulat intens, podul de la Ismail e într-o stare tehnică deplorabilă, fapt semnalat în repetate rânduri de experţi în siguranţa podurilor. Structura acestuia e slăbită, admiţându-se vibraţii mai mari decât norma, iar în unele zone de încheietură toleranţele au crescut la valori prea mari, care indică asupra necesităţii reparaţiilor capitale urgente. Podul a intrat în reparaţii de mai mult timp, şi ar urma să aibă structura sa ranforsată, dar şi pilonii şi fundamentul acestora, astfel încât rezistenţa structurală să fie readusă în limitele normelor de siguranţă. Măsurările de azi sunt cruciale în acest sens şi trebuie făcute în condiţii de lipsă de vibraţii, prin urmare trebuie să lipsească în totalitate traficul de pe pod.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter