Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Ruşii înstăriţi au început a cumpăra câte 2 maşini identice, în caz că una se strică

15 Decembrie 2022 - 18:07
Redacţia PiataAuto.md
Majoritatea mărcilor auto occidentale au plecat din Rusia, închizând şi fabrici, dar şi sistând livrările de maşini de la uzinele din alte părţi ale lumii. Unele din ele mai continuă să deservească doar maşinile pe garanţie, dar pe lângă garanţie, nu poţi cumpăra nici maşini noi, nici piese de schimb originale pentru cele mai de demult. Sigur, schemele de importuri paralele şi contrabandă nu s-au lăsat aşteptate, şi multe din lucrurile indisponibile oficial oricum pot fi găsite, doar că preţul şi efortul a crescut substanţial. Cei de la Financial Times au publicat ieri un articol mare despre cum funcţionează aceste importuri tenebre în Rusia actuală, de după impunerea sancţiunilor, iar printre descoperirile făcute de jurnalişti se numără şi câteva aspecte curioase legate de maşini.
Astfel, jurnaliştii de la FT au aflat că-n ultimul timp, ruşii avuţi încep a comanda celor care le pot face rost importul a câte două maşini identice, cu singurul scop ca a doua maşină se servească drept donator de piese pentru prima maşină, în caz că aceea se strică. Aici, cei din Moldova îşi pot aminti inevitabil de fostul guvernator al Băncii Naţionale, care, când a fost întrebat de o jurnalistă de ce are nevoie de două maşină de serviciu, a răspuns: „dacă una se strică?”. În cazul Rusiei de acum, însă, problema e lipsa pieselor de schimb şi chiar dacă unele piese ajung pe căi neoficiale, totul poate dura prea mult.
Cei de la FT au aflat până şi despre un caz în care cineva din Moscova şi-a cumpărat două Mercedes-Maybach identice. Mai mult ca atât, acel cumpărător voise să cumpere un Mercedes S-Class simplu, dar i s-a spus că e posibil să i se aducă doar versiunea de top, Mercedes-Maybach. Aşa că s-au cumpărat două, pentru că, dacă se va strica maşina de bază, găsirea pieselor va fi foarte dificilă. Iar cel de-al doilea exemplar stă acum ca un depozit de piese.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter