Transport agabaritic nereuşit în Rusia, unde un brad a ajuns pe jumătate chel la destinaţie, după ce a fost târât pe un camion

24 Decembrie 2022, 10:24
Redacţia PiataAuto.md
Transporturile agabaritice cu camioane sunt o misiune care necesită nişte calcule de obicei, inclusiv de greutate, dimensiuni şi specific al obiectelor transportate. În Rusia, însă, transportarea unui brad pe remorca unui camion a însemnat mai degrabă târârea lui pe carosabil, astfel încât la destinaţie, în scuarul central al oraşului Velikie Luki, acesta a ajuns pe jumătate chel.
Iniţial, bradul ales era uriaş şi avea o coroană simetrică şi, deşi existaseră şi voci care considerau că nu e oportună tăierea unui brad viu atât de mare pentru doar câteva zile de stat în scuarul unui oraş, acesta a fost tăiat, totuşi, şi încărcat pe un camion.
Camionul ales a fost unul cu remorcă standard şi nimeni nu pare să se fi obosit să aleagă vreo remorcă mai specială, pentru transport agabaritic sau cel puţin să îngrădească crengile de pe lateralul remorcii. În rezultat, doar o parte din tulpină a mai încăput pe remorcă, iar restul a rămas să se târască pe jos.
Până a ajuns la destinaţie, însă, bradul a rămas chel complet de vârful său, şi de jumătate din coroana sa, cea care s-a târât de drum. Astfel, muncitorii au ajuns să monteze în scuar un ciot al unui brad de cândva.
După ce locuitorii din Velikie Luki s-au revoltat, soluţia salvatoare a venit sub forma înşurubării de crengi pe tulpină pe părţile pustii, ca să se refacă măcar cumva coroana pierdută pe drum a bradului.
0
13,959
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!