Un elveţian a cheltuit 150 mii franci pentru a-şi pune şenile pe Mercedesul său, ca să poată explora zăpezile Alpilor

23 Decembrie 2022, 11:06
Redacţia PiataAuto.md
E un fapt ştiut demult că vehiculele cu şenile se descurcă de obicei mai bine pe zăpadă, pentru că suprafaţa lor mai mare le permite să nu se afunde în aceasta, ci să meargă deasupra ei, având totodată şi o bună aderenţă. Iar maşinile care primesc mici şenile de forme triunghiulare în loc de roţi nu sunt neapărat o noutate şi nici o soluţie prea scumpă, de obicei. Totuşi, un elveţian a cheltuit 150 mii de franci, echivalentul la cam tot atâţia dolari, ca să se pricopsească cu şenile pe Mercedesul său G-Class.
Modificarea maşinii a fost făcută de un tandem din două companii din Elveţia — CapricornTrucks şi delta4x4. Şenilele sunt produse de o companie americană, numită Mattracks, iar ca să încapă pe G-Class G500, maşina a trebuit să-şi ridice şi garda la sol cu 20 cm.
Şenilele sunt realizate din cauciuc ranforsat cu fibră şi sunt potrivite exploatării până la -40 grade. Întregul modul al unei roţi, cu şine şi mecanismele adiţionale, cântăreşte 170 kg, ceea ce, raportat la 4 roţi, înseamnă 680 kg în plus, minus greutatea jantelor iniţiale. Viteza maximă e limitată la 65 km/h.
Suprafaţa mare de contact a şenilelor le permite, însă, să menţină aderenţa maşinii pe urcări cu un ungi mare de înclinare, aşa că acum elveţianul poate urca munţii şi pe de-a dreptul, la o adică. Şi îi urcă frecvent, pentru că acesta deţine o cabană izolată, la 3.000 metri altitudine, lângă Laax, în Alpi.
Aşadar, după 150 mii franci cheltuiţi pe lângă preţul maşinii, acum elveţianul are snowmobil-ul perfect, cu un V8 de 4,0 litri sub capotă, ce livrează 421 CP.
0
2,739
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!