Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Unele camere de trafic de pe traseele din Moldova sunt demontate temporar

1 Decembrie 2022 - 10:38
Redacţia PiataAuto.md
Unii şoferi au surprins în aceste zile mai multe mici camioane cu macara, demontând unele camere de trafic de pe traseele din Moldova, iar imaginile cu acestea au dat naştere mai multor presupuneri în mediul online. Poliţia din Republica Moldova a venit şi cu precizări despre aceste demontări.
Sursa foto: Facebook / TrassaMD

Aşadar, se demontează unele camere de trafic care necesită efectuarea verificărilor periodice şi obţinerea unui nou certificat metrologic, această procedură fiind obligatorie pentru toate camerele atunci când le expiră certificatele anterioare. Practic, camera e demontată pentru a fi verificată că măsurările de viteză sunt corecte şi eventual celelalte funcţii ale camerei sunt realizate corespunzător, după care camera primeşte un nou certificat metrologic şi e instalată înapoi.
Procedura poate dura câteva zile sau săptămâni, cu tot cu lucrările de demontare şi montare. În acest interval de timp, pe unele drumuri camere vor lipsi, dar poliţa îndeamnă şoferii să respecte în continuare regulamentul de circulaţie rutiere, indiferent dacă acele camere sunt prezente sau temporar demontate.
De asemenea, e probabil ca în unele puncte să fie instalate camere inteligente de tip nou, care sunt capabile să măsoare nu doar viteza, dar şi să identifice lipsa centurii de siguranţă sau folosirea telefonului mobil în timpul condusului. Asemenea camere inteligente deja există în Chişinău, dar şi pe mai multe trasee naţionale din Moldova.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter