(VIDEO) Accident în lanţ în Chişinău, după o simplă încercare de schimbare a benzii de şoferul unui VW

16 Decembrie 2022, 09:06
Redacţia PiataAuto.md
Un accident din care se pot preda lecţii de prudenţă sporită la şcolile auto a fost surprins acum trei zile pe strada Alecu Russo din Chişinău. Pentru că, deşi e o situaţie aparent banală, ea a degenerat într-un accident în lanţ tocmai pentru că s-au admis mici încălcări, care au dus la costuri mai mari în reparaţii şi timp.
Strada Alecu Russo din Chişinău are, pe această porţiune, viteza admisă de 70 km/h, aşa că multe maşini circulă mai repede pe aici. Totuşi, la ore de seară uneori se formează şi ambuteiaje pe aici, iar în situaţia din video s-a format o coloană mai mare decât de obicei doar pe banda din mijloc. Un VW Passat, a decis să-şi schimbe banda şi a luat-o spre dreapta, iar din video se pare că nu a aprins indicatorul dreapta. Şi manevra a făcut-o foarte încet, stând la îndoială, fără a se asigura suficient, ajungând să ocupe jumătate din banda dreaptă.
O camionetă de pe banda dreapta s-a pomenit cu calea sa blocată şi a încercat să frâneze şi chiar a reuşit să se încadreze cu roţile între bordură şi Passat, cabina strecurându-se în spaţiul disponibil. Doar că bena a fost mai lată şi a acroşat Passat-ul în zona oglinzii şi montantului dreapta faţă. Iar în spatele camionetei o altă maşină n-a păstrat o distanţă suficient de sigură şi l-a lovit din plin în spate.
În rezultat, s-au obţinut trei maşini avariate, cea mai grav avariată fiind maşina din spatele camionetei. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar, aşa cum spuneam, din acest video se poate vedea şi cât de importantă e semnalizarea schimbării benzii, şi asigurarea la schimbarea ei, şi conştientizarea dimensiunilor benei unui camion, dar şi banala respectare a distanţei sigure. Vezi totul în video-ul de mai jos, surprins de o cameră de bord.

Sursa video: Facebook / grupul GBM.Online
0
11,026
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!