(VIDEO) Acesta e Amtrack Airo, noul model multaşteptat de tren care va rula pe căile ferate din SUA, construit de Siemens

19 Decembrie 2022, 14:21
Redacţia PiataAuto.md
Compania naţională de transport feroviar de pasageri din SUA, Amtrack, tocmai a dezvăluit publicului noul model multaşteptat de tren, care va aduce o modernizare demult dorită a transportului feroviar din SUA. Noul model de tren, numit Amtrack Airo, va fi produs în SUA de către cei de la Siemens, iar modernizarea pe care o va aduce e parte din programul de dezvoltare a infrastructurii şi locurilor de muncă, adoptat anul trecut de preşedintele Joe Biden.
Transportul feroviar din SUA nu a avut parte de foarte mult timp de salturi majore de dezvoltare, reţeaua de căi ferate degradând, iar trenurile de pasageri având parte de înnoiri rare, astfel încât confortul general şi condiţiile de călătorie pe calea ferată au devenit tot mai puţin atractive, în detrimentul maşinilor personale şi a avioanelor. Noul program prevede modernizarea substanţială a căilor ferate, echiparea acestora cu trenuri moderne şi rapide, care să facă ideea de călători cu trenul mult mai plăcută şi atractivă, iar astfel să se ajungă la eficientizarea transportului la scară naţională. Noul Amtrack Airo e modelul care va simboliza această transformare, deci miza este uriaşă, întrucât anume acest tren va deveni definitoriu pentru căile ferate americane pentru decenii înainte.
Noul model de tren presupune atât locomotive de tip nou, cât şi vagoane. Trenurile Airos vor circula până la viteze de 125 mile pe oră, adică 200 km/h, şi vor oferi condiţii de un cu totul alt nivel de confort la bord, similar celor pe care le vedem în ţările cu o predilecţie specială pentru trenurile moderne, cum ar fi Elveţia sau Japonia.
Vor exista vagoane cu locuri standard, care vor oferi oricum spaţiu generos şi o profilare anatomică a scaunului, însoţită de prize şi conexiune WiFi. Vor exista şi vagoane de clasă business, iar noul tren are deja proiectate şi vagoane cu cafenea şi restaurant.
Şi mai interesantă e partea de propulsie a noilor trenuri Amtrack Airo. O mare parte din trenuri vor avea roţile puse în mişcare de electromotoare, cum se întâmplă la locomotive de foarte mulţi ani, doar că electricitatea pentru aceste electromotoare va putea veni fie de la un motor diesel, fie de la fire electrice. Practic, acolo unde nu există fire electrice pe calea ferată, ele vor opera în regim de transmisie diesel-electrică obişnuită, iar acolo unde calea ferată e electrificată, ele vor opera în regim de tren electric. De asemenea, unele din trenuri vor avea şi baterie de bord, putând rula în regim hibrid, astfel încât atunci când vor traversa oraşe mari sau tunele, motorul diesel va fi oprit, iar propulsia se va derula pur electric, pentru a avea zero emisii.
Pe lângă asta, motoarele diesel vor avea filtre de particule şi vor emite cu până la 90% mai puţine particule decât cele precedente. Ideea de sistem dual de propulsie vine tot din strategia de dezvoltare a căii ferate, care prevede electrificarea a unei mari părţi de cale ferată din SUA din cele care nu sunt electrificate în prezent, iar astfel, trenurile cu asemenea sistem de propulsie vor fi compatibile atât cu condiţiile actuale de exploatare, cât şi cele viitoare.
Primele trenuri Amtrack Airo ar urma să ajungă în operare în anul 2026, iar până în 2031 vor fi construite cel puţin 73 de asemenea garnituri complete.
Vezi mai jos un scurt video, publicat de către cei de la Amtrack, cu noul Airo.
1
6,812
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!