(VIDEO) Cât de luxos e Zeekr 009, noul van electric uriaş din China, care promite 700-800 km autonomie

5 Decembrie 2022, 17:58
Redacţia PiataAuto.md
Chinezii au adoptat un ritm atât de accelerat în lansarea de modele electrice noi, în cele mai diverse segmente, încât unele creaţii sunt de-a dreptul incredibile şi încă nu au egal printre maşinile lansate în occident. Spre exemplu, în occident încă nu există un van electric mare, ultra-luxos în habitaclu, care să promită 700 km autonomie. În China, însă, există noul Zeekr 009, un model despre care noi am scris încă în august 2022 şi care a ajuns acum să fie testat de primii jurnalişti. Apropo, Zeekr e o marcă ce aparţine celor de la Geely, compania care deţine Volvo şi Lotus în prezent, dar şi o parte din Daimler.
Noua maşină e de-a dreptul impresionantă, fiind chiar mai mare decât Toyota Alphard în dimensiuni şi apropiindu-se mai degrabă de dimensiunile unui Mercedes V-Class. Van-ul chinezesc măsoare 5,2 metri lungime, 2,02 metri lăţime şi 1,87 metri înălţime şi, spre deosebire de Toyota Alphard, e propulsat pur electric, făcând uz de o baterie de 140 kWh, care-i asigură acea autonomie de 700 km şi, opţional, una mai mică de 116 kWh.
Versiunea de 116 kWh promite 700 km în ciclul chinezesc, ceea ce ar fi vreo 570-600 km în ciclu WLTP, dar cea de 140 kWh promite tocmai 820 km autonomie, ceea ce într-un ciclu WKTP ar fi vreo 700 km. Cu baterii atât de mari, nu e de mirare că maşina ajunge să cântărească 2,8 tone la gol!
Dar van-ul electric de lux din China e oricum toarte rapid. Maşina poate dispune de două motoare electrice, ce însumează o putere de 536 CP şi 680 Nm, care-i garantează o acceleraţie de la 0 la 100 km/h de doar 4,5 secunde! Iar ăsta e un timp demn de un BMW din divizia M sau de un Mercedes-AMG!
În fine, noul model electric chinezesc pune un accent major pe luxul interior, cu dotări comparabile cu cele dintr-un avion privat, zic creatorii săi. Iar protagoniştii unui canal de youtube în engleză din China îl explorează în video-ul de mai jos.
0
5,128
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!